Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmits aizvadījis savu produktīvāko spēli Eirolīgas karjerā

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva desmit punktus un aizvadīja savu līdz šim produktīvāko spēli ULEB Eirolīgā, viņa pārstāvētajai Barselonas Lassa komandai svinot uzvaru 27.kārtas spēlē.

Barselonas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 93:64 (22:19, 16:16, 25:11, 30:18) pārspēja Grankanārijas "Herbalife" vienību, kuras basketbolists Anžejs Pasečņiks turpina dziedēt potītes savainojumu.

Šmits šajā duelī laukumā pavadīja 19 minūtes un sešas sekundes, lielākoties spēlējot mača otrajā daļā, kad mājinieki bija iekrājuši ievērojamu pārsvaru. Viņš šajā laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus divus soda metienus, ar desmit punktiem atkārtodams savu karjeras rekordu Eirolīgā.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais rādītājs komandā. Viņš laboja savus Eirolīgas karjeras rekordus atlēkušajās bumbās un efektivitātes koeficientā.

"Lassa" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Kevins Pangoss, 16 punktus guva Kriss Singltons, bet 14 punkti bija Kailam Kuričam.

Tikmēr viesiem 15 punktus guva Derils Jūdžins Stroberijs.

Barselonas komanda šajā mačā realizēja 19 tālmetienus, par diviem atpaliekot no šosezon Podgroicas "Budučnost VOLI" sasniegtā Eirolīgas rekorda.

Tāpat traumu turpina dziedēt Jānis Strēlnieks, kura pārstāvētā Grieķijas vicečempionei Pirejas "Olympiakos" mājās ar 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21) apspēlēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern".

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Zeks Lidejs, bet 20 punkti bija Nikolam Milutinovam. Viesiem 15 punktus iemeta Peteri Koponens.

Bez Strēlnieka savainojuma dēļ nevar spēlēt vēl viens "Olympiakos" saspēlnieks Vasilis Spanulis.

Citā mačā uzvaru svinēja turnīra līdere Stambulas "Fenerbahce Beko", kas savu skatītāju priekšā ar 76:67 (19:16, 17:23, 22:19, 18:9) guva virsroku pār Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem atzīmējās Nikola Kaliničs, bet 13 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Janam Veselijam. Pretiniekiem 20 punktus guva Ērls Klārks.

Tikmēr Krievijas klubs Maskavas CSKA viesos ar 80:78 (15:20, 25:15, 21:23, 19:20) pārspēja Stambulas "Anadolu Efes".

Maskaviešiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Korijs Higinss, bet laukuma saimniekiem tikpat punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Braientam Danstonam.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 27 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 21 panākumu seko Maskavas CSKA, bet 20 uzvaras 26 cīņās ir Madrides "Real". Aiz pirmā trijnieka ar 17 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", 16 uzvaras guvusi Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 14 panākumiem ir Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Pirejas "Olympiakos", bet tālāk devītajā vietā ar 13 uzvarām ir Atēnu "Panathinaikos Opap".

Savukārt Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki", kuru latvietis nevar pārstāvēt Eirolīgā, ar deviņām uzvarām ieņem 13.vietu, Grankanārijas "Herbalife" ar septiņām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi