Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Spānijas basketbolisti grupas vadošo komandu duelī uzvar Turciju; Beļģija iekļūst izslēgšanas spēlēs

Spānijas vīriešu basketbola izlase trešdien Tbilisi nodrošināja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra A apakšgrupā, kamēr vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja Beļģija.

Grupas vadošo komandu duelī spāņi ar rezultātu 72:69 (17:18, 21:16, 18:16, 16:19) uzveica Turciju.

Pie rezultāta 68:69 turki noturēja aizsardzību, taču neveiksmīgi ievadīja bumbu spēlē, tai no Šeina Larkina atstājot laukumu. Spānijas uzbrukumā tika pārkāpti noteikumi pret Villiju Ernangomesu, kurš 18 sekundes pirms pamatlaika beigām no soda metienu līnijas panāca 71:68.

Otrā laukuma galā ar noteikumu pārkāpumu tika apturēts arī Larkins, kurš iemeta pirmo no diviem "sodiņiem". Spāņi ieguva atlēkušo bumbu un astoņas sekundes pirms finālsvilpes Lorenso Brauns izprovocēja pārkāpumu un arī izpildīja vienu precīzu soda metienu (72:69). Turki neieguva atlēkušo bumbu, kas ļāva uzvaru izcīnīt Spānijai.

Spānijas izlasē ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ernangomess, bet 11 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Brauns.

Turkiem 20 punkti bija Džedi Osmanam, 16 punkti bija Furkanam Korkmazam, bet 14 punkti, 12 atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas - Alperenam Šenginam. Larkins atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet samierinājās ar trīs punktiem.

Tikmēr citā A apakšgrupas mačā Beļģija ar rezultātu 89:80 (20:19, 21:11, 25:30, 23:20) guva panākumu pār Bulgāriju.

Pēc veiksmīgas trešās ceturtdaļas pēdējā spēles ceturksnī bulgāriem izdevās samazināt deficītu līdz četriem punktiem, taču īsi pēc tam beļģi atguva astoņu punktu pārsvaru, ko izdevās saglabāt arī līdz spēles beigām.

Beļģijas valstsvienības rindās 25 gūtos punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Retins Obasohans, kamēr Emanuēls Lekomte pievienoja 20 punktus, četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Bulgārijas labā Aleksandars Vezenkovs, sakrājot "double-double", guva 26 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Dī Bosts izcēlās ar 18 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējā apakšgrupas mačā šodien plkst.20 duelēsies vēl Gruzija un Melnkalne.

A grupā vietu izslēgšanas turnīra spēlēs nodrošinājušas Spānija un Turcija, kurām ir attiecīgi četras un trīs uzvaras piecās cīņās. Pēc panākuma Beļģija, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs, ar trīs uzvarām ir pakāpusies uz trešo vietu. Melnkalnei ir divi panākumi četros mačos, bet Bulgārijai un Gruzijai ir pa vienai uzvarai attiecīgi piecās un četrās spēlēs.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi