Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Štālbergs: Balkānu grupa - ne stiprākā, ne vājākā no iespējamajām

Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs pēc Eiropas čempionāta atlases turnīra izlozes atzinīgi izteicās par Grieķiju un par abām pārējām pretiniecēm, un atzīmēja, ka tās labi spēlē savā laukumā un izmanto naturalizētos spēlētājus.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu izlases pretinieki H grupā būs Grieķijas un Bulgārijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases.

""Balkānu grupa" - nav ne stiprākā, ne arī vājākā no iespējamām. Grieķijas izlasei papildu komentāri nav vajadzīgi. Bulgārijas un Bosnijas izlases Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā bija vienā grupā un abas labi spēlēja savā laukumā. Bosnieši uzvarēja krievus, bulgāri - frančus, tiesa, noslēguma tabulā tās palika attiecīgi sestajā un piektajā vietā. Abas izmanto naturalizētos spēlētājus. Skaidrs, ka spēles izbraukumā būs ļoti svarīgas un pretinieku "mājas komandu" reputācija būs papildu motivācija uzvarēt," intervijā Latvijas Basketbola savienībai pēc izlozes teica Štālbergs.

"Pretiniekus pētīsim, bet pirmais uzdevums ir labi sagatavoties pašiem. Turpinās komunikācija ar kandidātiem uz valstsvienības galvenā trenera amatu un konkrēta informācija būs 24.jūlijā pēc LBS valdes sēdes. Ļoti svarīgs būs komandas komplektācijas process, tai skaitā risinot sarunas ar Eirolīgas klubiem par spēlētāju atbrīvošanu vismaz uz vienu spēli katrā valstsvienības oficiālo spēļu "logā"," skaidro ģenerālmenedžeris.

Latvijas vīriešu izlase atlases ciklu sāks nākamā gada 21.februārī, mājās uzņemot Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību un trīs dienas vēlāk spēlējot Bulgārijā. 2020.gada novembrī Latvijas izlasi gaida spēle Grieķijā un Bosnijā, bet 2021.gada februārī savās mājās tiks spēlēts ar Bulgāriju un Grieķiju.

Kvalifikācijā piedalīsies arī nākamā finālturnīra mājinieces Čehija, Gruzija, Vācija un Itālija, kurām vieta finālturnīrā jau ir garantēta. Tāpēc finālturnīram kvalificēsies trīs labākās katras no astoņām grupām komandas. Izņēmums ir grupas, kurās būs finālturnīra mājinieces. Šajās grupās ceļazīmi uz izšķirīgajām Eiropas čempionāta cīņām iegūs divas labākās vienības bez mājiniekiem, kopā 20 izlases.

Finālturnīrs noritēs 2021.gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē sievietēm Minhenē bumbiņas no groziem vilka sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško, kas Latviju ierindoja I grupā kopā ar Horvātiju, Vāciju un Ziemeļmaķedoniju.

"Interesantas pretinieces. Visas jāciena, ar visām varam cīnīties veiksmīgi. Galvenais pašiem pēc iespējas labāk sagatavoties - gan spēlētājām, gan treneriem. Patlaban uzmanības fokusā ir galvenā trenera kandidatūras. Pārrunas bijušas un vēl būs, uzrunātajiem vajadzīgs laiks pārdomām, tāpēc tuvākajās dienās oficiālu ziņu nebūs. Mazliet pacietības," komentārā LBS pēc izlozes teica Baško.

Latvijas sieviešu valstsvienība turnīru uzsāks jau šogad, 14.novembrī uzņemot Horvātiju un pēc trim dienām aizvadot spēli Ziemeļmaķedonijā. 2020.gada novembrī latvietes dosies izbraukumā uz Vāciju un Horvātiju, bet atlases ciklu noslēgs 2021.gada februārī ar mačiem savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju un Vāciju.

Bez atlases sacensībām vietu finālturnīrā jau nodrošinājušas čempionāta saimnieces Spānija un Francija. Kvalifikācijas turnīrā deviņās grupās startēs 33 valstsvienības, veidojot sešas grupas pa četrām komandām un trīs - pa trijām komandām. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas, kā arī labākās piecas no deviņām otro vietu ieguvējām. Otro vietu vērtēšanā netiks ņemti vērā rezultāti ar grupā ceturto vietu ieņēmušo komandu.

Finālturnīrs risināsies 2021. gada jūnijā Valensijā, Lionā un Parīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi