Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Štālbergs: Ja saglabāsim komandas stilu un disciplīnu, ceturtdaļfinālā mums būs labas izredzes

Latvijas U-20 basketbola izlases galvenā trenera Artūra Štālberga komentārs pēc pirmā zaudējuma Eiropas čempionātā pret Francijas izlasi (74:79). 

„Šodienas spēle vairs nevarēja ietekmēt ne mūsu, ne Francijas komandas likteni. Ļāvām atpūsties ne tikai Vecvagaram, bet arī Ojāram Siliņam, kuram sezonas laikā savainotā kāja vēl liek par sevi manīt. Nepārslogojām Bērziņu, Gražuli, Jakoviču, Štālbergu citē Latvijas Basketbola savienība.

Francijas izlases skautings tika veikts, tomēr ne tik dziļi, kā pirms citām spēlēm, lai nepārslogotu spēlētāju galvas. Iznāca diezgan brīvs basketbols ar labu sižetu.

Zinājām, ka franči ir labi metēji, un pirmajā ceturtdaļā ļāvām viņiem to apstiprināt. Neveiksmīgi aizvadījām arī trešo ceturtdaļu, tomēr beigās ar agresīvu aizsardzību panācām lūzumu un gandrīz atspēlējāmies. Krūmiņa trīspunktnieks pēdējās sekundēs bija pietiekami brīvs un varēja panākt pagarinājumu.

Patīkami, ka spēlē labi iekļāvās gan Rēķis, gan Leimanis. Varam cerēt uz viņu palīdzību arī ceturtdaļfinālā. Labi, ka nebija traumu. Pagaidām zem jautājuma zīmes ir tikai Vecvagara spēlēšana ceturtdaļfinālā – skaidrība būs piektdien no rīta.

Visas domas jau pievērstas ceturtdaļfināla mačam ar Melnkalnes izlasi. Pirmie iespaidi jau ir – jābūt gataviem visas 40 minūtes spēlēt pret zonas aizsardzību un jābūt gataviem pārvarēt agresīvu, taču diezgan haotisku presingu. Komandām, kuru saspēles vadītāji netika galā ar presinga žņaugiem, pret melnkalniešiem radās nopietnas problēmas. Toties, ja uzbrukumā izdevās prātīgi tikt pie brīviem metieniem un tos arī trāpīt – Melnkalnes izlasei nebija citu argumentu. Augumu ziņā esam līdzvērtīgi.

Aizsardzībā uzdevumi būs skaidri – koncentrēsimies uz viņu galvenajiem snaiperiem, un neatrisināmām problēmām nevajadzētu būt. Izšķiroša nozīme būs mūsu prasmei uzbrukumā nospēlēt disciplinēti un gudri. Jābūt gataviem pretinieku provokācijām un centieniem izsist mūs no ritma. Ja saglabāsim te, Tallinā, atrasto komandas stilu – būs gan agresīva aizsardzība, gan ātra pāreja uzbrukumā, gan, pats galvenais, disciplīna – mums būs labas izredzes.”

Spēle starp Latvijas un Melnkalnes izlasēm piektdien plkst.15.45 pēc Latvijas laika. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi