Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Štālbergs: Sarūpējām svētkus Latvijai, bet vēl vajadzīga uzvara Eiropas finālā

Latvijas U-20 basketbolistu izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs izteicies, ka komanda ir gatava uzvarai Eiropas U-20 čempionāta finālā, jo šāda iespēja gadās varbūt "vienreiz dzīvē", vēsta portāls basket.lv

Komentējot pusfinālā izcīnīto uzvaru pret Spānijas izlasi, treneris uzsver, ka "vienreiz spāņus šajā čempionātā jau bijām uzvarējuši. Varbūt kāds domāja, ka tā bija nejaušība, bet otrā uzvara apstiprina, ka Latvijā basketbola līmenis aug. Mums ir pietiekami spilgti talanti – spēlētāji un treneri, kuri viņus sagatavo. Šī uzvara ir visas Latvijas basketbola sabiedrības nopelns."

"Šodien spriedze bija mazliet mazāka, nekā ceturtdaļfinālā pret Melnkalni. Tomēr spēles sākums mums neizdevās. Spāņi iesāka ļoti agresīvi, ar emocijām. Mēs mazliet noplakām, nebija īstās enerģijas. Iepriekš viņi pret zonas aizsardzību nebija darbojušies ļoti veiksmīgi, bet šoreiz labi trāpīja.

Mīnus 15 nekādu paniku tomēr neradīja, jo modernajā basketbolā vienā ceturtdaļā var atsists pat 20 punktus. Mans uzdevums bija nomierināts spēlētājus un pārliecināt viņus, ka varam vinnēt – ja katrā uzbrukumā un katrā aizsardzības epizodē strādāsim maksimāli precīzi ar pilnu atdevi. Paldies spēlētājiem, kuri to saprata un izdarīja.

Pēc pārtraukuma pamainījām dažas lietas aizsardzībā, dažas uzbrukumā, un pacietīgi ķērām pretiniekus rokā. Neviena komanda šajā turnīrā vēl nav apturējusi mūsu ātros uzbrukumus. Tiklīdz aizsardzībā atsitamies, jāvelk pāri, cik vien ātri var. Uz to arī izrāvāmies vadībā. Uz to mums jāturas – tas ir mūsu spēles stils.

Uzbrukuma sadarbības bijām pamainījuši un jaunumi strādāja. Zinājām, kā spāņi spēlē pick n’roll aizsardzību, zinājām tās vājās vietas. Uz tām likām akcentus un Gražulis tika pie daudziem brīviem metieniem no groza apakšas.

Vienīgais ar ko spāņi pārsteidza – par viņu pēdējo glābiņu kļuva zonas aizsardzība. Viņi ilgi turēja šo trumpi kabatā. Mēs mazliet apjukām, pazaudējām pārsvaru. Varbūt uz noguruma fona ne vienmēr nospēlējām pareizi. Pretinieku zonā bija lieli robu, kurus vajadzēja izmantot. Dažas reizes aizmetām garām no distances, bet, tiklīdz sākām raut cauri, viss bija kārtībā. Viss labs, kas labi beidzās.

Bieži tādas uzvaras negadās. Esam sarūpējuši svētkus visai Latvijai un aicinām tos izbaudīt. Paldies dažiem simtiem fanu, kuri mums šodien ļoti palīdzēja, bet mums jāsper vēl viens solis. Jāizcīna vēl viena uzvara. Itālijai un Krievijai ir atšķirīgs stils, bet mums abas komandas ir parocīgas. Skatīsimies, kas mums nāk pretī un izejot no tā, kaut ko pamainīsim taktikā. Bet tās būs minimālas nianses, uzsvariņi. Globāli stils nemainīsies, un šajā čempionātā tas mums ir nodrošinājis jau astoņas uzvaras.

Jābūt devītajai. Jāvar, rīt nebūs attaisnojums ne nogurums, ne traumas. Eiropas čempionāta finālā varbūt spēlējam vienreiz dzīvē.

Arī līdzjutējiem tie būs unikāli svētki. Ja reiz pirms diviem gadiem U19 pasaules čempionātā uz finālu Rīgā varēja piebraukt pilna Arēna ar lietuviešiem, kāpēc lai latvieši būtu sliktāki? Rīt Tallinā gaidu pilnas tribīnes!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi