Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Anete Šteinberga: Emociju uzplūds pēc Pasaules kausa bija arī man, bet es tomēr izvēlējos paturēt muti ciet un sāpi norīt, jo savu nākotni vēl saistu ar izlasi

Šteinberga par konfliktu ar Zībartu: Pieauguši cilvēki to izrunā viens pret vienu

Pēc 2018. gada Pasaules kausa izcīņas, kurā Latvijas sieviešu basketbola izlase pretinieciem piekāpās visās apakšgrupas spēlēs, sarkanbaltsarkano kreklu vairs nav uzvilkusi līdere Anete Šteinberga. Viņa izlasei nepalīdzēja Eiropas čempionātā, kas aizvadītajā vasarā daļēji notika arī Rīgā, turklāt paziņojusi, ka nespēlēs arī novembrī gaidāmajās atlases spēlēs. Plašā sarunā ar Sporta Avīzi Anete pastāsta par konfliktu ar bijušo izlases stūrmani Mārtiņu Zībartu un to, kādēļ šobrīd nav arī jaunā galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadītajā izlasē.

Nesaprašanās ar treneri Zībartu, pēc basketbolistes domām, sākusies laikā, kad izlase gatavojās debijai Pasaules kausā. "Ja man bija kādi jautājumi, vienmēr gāju pie viņa, tomēr man likās, ka treneris komunikācijā izvairās no manis. Iepriekš no viņa tādu komunikāciju, kāda bija pirms Pasaules kausa, nebiju izjutusi. Man likās, ka viņš mēģina izvairīties. Sākumā īsti nesapratu, kāpēc attieksme ir tik vēsa. Man nevajag runāt katru dienu, bet tajā sagatavošanās posmā jutos nedaudz lieka," Sporta Avīzei atklāj Anete. Pēc neveiksmīgā turnīra basketboliste no trenera dzirdējusi daudz kritikas.

"Jebkur, kur viņš [Zībarts] gāja, tika pieminēts, ka esmu egoiste un neesmu komandas spēlētāja, pat tiku vainota viņa izdegšanā, bet es nekādā gadījumā nepiekrītu šādiem apgalvojumiem. Ja reiz trenerim ir kas tāds sakāms par mani, sagaidu, ka pieauguši cilvēki to izrunā viens pret vienu," stāsta basketboliste.

"Emociju uzplūds pēc Pasaules kausa bija arī man, bet es tomēr izvēlējos paturēt muti ciet un sāpi norīt, jo savu nākotni vēl saistu ar izlasi."

Tāpat Šteinberga uzskata, ka izlases sastāva veidošanā priekšroka tika dota trenera Zībarta vadītās TTT Rīga komandas spēlētājām. 

Runājot par šovasar daļēji Rīgā notikušo Eiropas čempionātu, basketboliste atklāj, ka pēc tikšanās ar izlases un Latvijas Basketbola savienības vadību piedāvājusi, ka komandai var pievienoties 14. jūnijā. "Tomēr pie šāda kopsaucēja nenonācām, tas tika noraidīts kā nederīgs, arī meitenes neesot piekritušas šādam variantam. Tomēr uzskatu, ka treneris vienkārši nevēlējās mani redzēt, sacīdams, ka šāda pievienošanās ir neiespējama," atminas Šteinberga. Anete kategoriski noliedz arī izskanējušās runas, ka viņai ir konflikti arī ar daudzām izlases spēlētājām.

"Šādu baumu dēļ arī esmu ļoti skeptiska par spēlēšanu izlasē, jo tieku nostādīta kā kaut kāds monstrs, kas, manuprāt, kategoriski nav patiesība. Es neeju uz izlasi konfliktēt."

Anetes komandā nebūs arī novembra spēlēs, kurās pie izlases stūres debitēs Mārtiņš Gulbis.

"Nesaku "nē" sieviešu izlasei, bet pašlaik dažas izvēles man nav saprotamas. Arī vasarā no manis nebija ultimāta, ka vienīgā izvēle spēlēšanai ir trenera atlaišana. Tāds ultimāts man nekad nav bijis, pie šīs grupas varat mani nepieskaitīt. Man ir svarīgi, vai spēju izveidot labu kontaktu ar treneri. Mums nav jābūt labākajiem draugiem, bet jāspēj pārvarēt iebildumus vienam pret otru. Vasarā atrast kopīgu kontaktu neizdevās. Ar Mārtiņu Gulbi esmu runājusi un man ir tikai labs priekšstats par viņu, neko sliktu nevaru teikt, prieks, ka viņš ir ambiciozs un mērķtiecīgs."


Visu interviju lasiet žurnāla Sporta Avīze novembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi