Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Strēlniekam 17 punkti AEK uzvarā un iekļūšanā FIBA Čempionu līgas 16 spēcīgāko komandu vidū

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 17 punktus un sekmēja Atēnu AEK komandas uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas "play-in" otrajā spēlē, Grieķijas vienībai iekļūstot otrajā grupu turnīrā.

AEK arī viesos Turcijas klubu Bursas "Tofas" uzvarēja ar triju punktu starpību - 73:70 (9:18, 29:24, 23:10, 24:30) un sērijā līdz divām uzvarām panāca 2-0.

Strēlnieks 31 minūtes un 28 sekunžu laikā realizēja divus no sešiem divpunktu un trīs no četriem trīspunktu metieniem, kā arī visus četrus  soda metienus. Latviešu basketbolists arī izcīnīja divas bumbas zem groziem, sakrāja sešas rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas, reizi pārtvēra bumbu, reizi bloķēja metienu, kā arī tika pie +/- rādītāja +8 un efektivitātes koeficienta 19.

Rezultatīvāks par Strēlnieku uzvarētāju rindās bija vien 21 punktu guvušais, kā arī 14 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrājušais Akils Mičels.

Pretiniekiem 18 punktus guva Robs Grejs, par punktu mazāk - Tailers Eniss.

Pamatturnīrā 32 komandas sacentās astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošināja vietu otrajā posmā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi