Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Strēlnieks pēc traumas izārstēšanas piedalīsies pārbaudes mačā pret Jaunzēlandi

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pēc potītes traumas izārstēšanas pirmdien piedalīsies pārbaudes mačā pret Jaunzēlandi, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase šobrīd gatavojas Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā, bet Strēlnieks ieilgušas sezonas un traumas dēļ vēl nevienā pārbaudes mačā nav piedalījies, turklāt trenējas saudzējošā režīmā.

Pirmdien pēc rīta treniņa valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosauca sastāvu vakara spēlei - no 14 ierindā esošajiem kandidātiem malā paliks Aigars Šķēle un Rolands Šmits.

Latvijas un Jaunzēlandes duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.

Pēc tam otrdien Latvija sacentīsies arī ar Irānu.

Latvijas basketbolisti līdz šim aizvadījuši četras pārbaudes spēles. Pirmie divi dueļi notika Francijā, kad pret vietējo valstsvienību vispirms treniņspēles režīmā bez skatītājiem Latvijas basketbolisti guva uzvaru ar 76:75, bet otrajā cīņā Bagatska trenētā komanda zaudēja ar 72:89. Savukārt pagājušajā nedēļā Latvija divreiz Liepājā tikās ar Tunisiju - uzvarēja ar 99:79 un aiz slēgtām durvīm bija pārāka ar 83:72.

Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Pēc iepriekšējās spēles no Latvijas izlases tika atskaitīti Rolands Freimanis un Kaspars Vecvagars.

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs Latvijai no 4. līdz 9.jūlijam notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Tikmēr Jaunzēlandes izlase Rīgā ieradās pēc turnīra Ķīnā. Svētdien tā "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā ar 72:75 piekāpās Irānai, bet pēc spēles ar Latviju to sagaidīs cīņa arī ar Lietuvu, kam sekos ceļš uz Filipīnās gaidāmo olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Jaunzēlande līdz šim piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs, 2000. un 2004.gadā izcīnot attiecīgi 11. un desmito vietu starp 12 komandām.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Latvijas basketbola izlases kandidāti olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Baskets", Vācija), Ingus Jakovičs, Jānis Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Mareks Mejeris (visi - "VEF Rīga), Žanis Peiners ("Ventspils"), Aigars Šķēle ("Valmiera"/ORDO), Dairis Bertāns (Bilbao "Dominion", Spānija), Jānis Blūms (Avelīno "Sidigas", Itālija), Ojārs Siliņš (Redžio di Emīlija "Grissin Bon", Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Jānis Timma, Kaspars Bērziņš (abi - Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Anžejs Pasečniks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi