Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strēlnieks, Timma, Bertāns, Peiners un Šmits dosies palīgā Latvijas basketbola izlasei

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvu pirms noslēdzošajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm šonedēļ papildinās pieci ULEB Eirolīgas basketbolisti, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pēc ceturtdien un piektdien paredzētajiem Eirolīgas mačiem komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas Olympakos), Dairis Bertāns (Milānas AX Armani Exchange Olimpia), Žanis Peiners (Stambulas Dariššafaka Tekfen) un Rolands Šmits (Barselonas Lassa).

Līdz ar to vienīgais Latvijas basketbolists Eirolīgā, kurš nevarēs palīdzēt izlasei, būs Anžejs Pasečņiks no Spānijas kluba Grankanārijas Herbalife.

Visi no pieciem basketbolistiem varēs piedalīties izšķirošajā izbraukuma spēlē pirmdien pret Melnkalnes izlasi. Par dažu basketbolistu līdzdalību spēlē ar Spāniju skaidrība būs mača dienā piektdien.

"Olympiacos, Barselonas Lassa un Milānas AX Armani Exchange Olimpia Eirolīgas spēles aizvada ceturtdien vakarā. Piektdien pa dienu Strēlnieks, Timma, Bertāns un Šmits lidos uz Rīgu un vakarā būs Arēnā Rīga kopā ar komandu. Viņu klubi oficiāli apstiprinājuši spēlētāju līdzdalību spēlē ar Melnkalni. Par spēli ar Spāniju runāsim piektdien no rīta, kad būs skaidrs, kāda slodze viņiem bijusi iepriekšējā vakarā, līdz ar to skaidrība būs tikai īsi pirms mača," teica LBS vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms.

Valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars tikmēr uzsvēra, ka komanda cenšas maksimāli racionāli izmantot treniņiem atvēlēto laiku, necerot uz pēdējā mirkļa papildinājumu.

"Spēlei gatavojas 12 spēlētāji. Visi ir veseli un motivēti parādīt labāko sniegumu. Šajā kvalifikācijas turnīrā jau esam pieraduši pie nepārtrauktajām sastāva svārstībām. Piektdien jābūt gataviem parādīt labāko sniegumu, neatkarīgi no apstākļiem. Pēc tam lemsim par sastāvu, kurš dosies uz spēli Melnkalnē," pauda Vecvagars.

Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai Pasaules kausa ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs mačiem pret Spāniju un Melnkalni:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas Olympiakos, Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas AX Armani Exchange Olimpia, Itālija), Žanis Peiners (Stambulas Dariššafaka Tekfen, Turcija), Rolands Šmits (Barselonas Lassa, Spānija), Kaspars Vecvagars (Jūrmala/Betsafe), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs (abi - Ventspils), Jānis Blūms (Permas Parma, Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Mareks Mejeris (visi - VEF Rīga), Ojārs Siliņš (Avelīno Sidigas, Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas Jeņisej, Krievija), Rolands Freimanis (Lemnosas Ifaistos, Grieķija), Aigars Šķēle (Antibas Sharks, Francija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi