Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tamane sekmē Nadežda komandas iekļūšanu FIBA Eirolīgas nākamajā posmā

Uzvaru FIBA Eirolīgas spēlē trešdien izcīnīja latviešu basketbolistes Zanes Tamanes pārstāvētā Orenburgas Nadežda komanda no Krievijas, nodrošinot vietu sacensību nākamajā posmā. 

Aizvadītajā B apakšgrupas mačā Nadežda vienība savā laukumā ar rezultātu 71:68 (21:18, 22:21, 15:15, 13:14) pārspēja Rumānijas klubu Tirgovištes Municipal, kurā savu sezonu pirms pārcelšanās uz Čehiju sāka cita latviete Elīna Babkina. 

Tamane laukumā pavadīto 29 minūšu un vienas sekundes laikā guva astoņus punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem. Tāpat latvietes kontā desmit atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs komandā, divas rezultatīvas piespēles, pa vienai pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, kā arī četras piezīmes. 

Pēc šī mača Nadežda ar sešām uzvarām desmit spēlēs saglabāja ceturto vietu B apakšgrupas kopvērtējumā, tomēr tās trīs šā brīža vājākās komandas Krievijas vienību vairs nevar apsteigt. 

Citā šīs grupas mačā Ievas Kubliņas jaunais klubs Stambulas Fenerbahce no Turcijas ar rezultātu 74:69 (17:15, 17:19, 21:12, 19:23) izbraukumā uzvarēja Šopronas UNIQA Euroleasing komandu no Ungārijas, izcīnot savu septīto uzvaru turnīra deviņās spēlēs un iekārtojoties B grupas pirmajā vietā. 

Kubliņa, kura Stambulas klubam oficiāli pievienojās vien trešdien, šim mačam nebija pieteikta. 

Tikmēr C apakšgrupā pie uzvarām tika gan Anetes Jēkabsones-Žogotas, gan Babkinas pārstāvētās vienības.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas spēcīgākā komanda Jekaterinburgas UGMK ar 85:67 (25:21, 24:10, 14:18, 22:18) izbraukumā pārspēja Polijas klubu Polkovices CCC, bet Babkinas pārstāvētā Čehijas komanda ZVVZ USK no Prāgas ar 91:88 (27:19, 23:28, 19:21, 22:20) savā laukumā uzvarēja Horvātijas klubu Novi Zagreb.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīto 16 minūšu laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem, bet Babkina sešu nospēlēto minūšu laikā pie punktiem netika. 

C apakšgrupas kopvērtējumā UGMK ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet ZVVZ USK ar četriem panākumiem desmit mačos atrodas piektajā vietā. 

Citviet kārtējo zaudējumu A apakšgrupā piedzīvoja Lienes Jansones pārstāvētā Turcijas vienība Tarsusas Belediye, kas ar 63:66 (18:12, 12:14, 12:18, 21:22) izbraukumā piekāpās Bourges Basket basketbolistēm no Francijas. 

Jansone laukumā pavadīto 25 minūšu laikā guva četrus punktus, realizējot abus veiktos divpunktu metienus. Vēl viņas kontā divas atlēkušās bumbas un trīs piezīmes. 

A grupas kopējā ieskaitē Belediye ar vienu uzvaru deviņās spēlēs ieņem pēdējo, septīto, vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi