Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Timma ar 13 punktiem palīdz Baskonia nostiprināties Eirolīgas play-off zonā

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas 27.kārtas spēlē un kaldināja Spānijas komandas Vitorijas Baskonia uzvaru, kas tai palīdzēja nostiprināties kopvērtējuma astotniekā.

Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Baskonia savā laukumā ar rezultātu 103:79 (27:14, 23:25, 30:13, 23:27) sagrāva Vācijas čempioni Bambergas Brose.

Timma šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 16 sekundes, kuru laikā iemeta savus abus divus divpunktu metienus un trīs no pieciem tālmetieniem.

Tāpat krāslavietis veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Mālmanis desmit minūtēs un 17 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja divas bumbas zem groziem, veica vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Baskonia komandā ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Džeisons Greindžers, kamēr 16 punktus guva senegālietis Ilimane Diops.

Pretiniekiem 17 punktus guva grieķis Nikolajs Zisis.

Savukārt Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Grieķijas komanda Pirejas Olympiakos viesos ar rezultātu 81:89 (26:23, 14:21, 22:25, 19:20) piekāpjoties turnīra līderei Maskavas CSKA.

Strēlnieks 17 minūtēs un 49 sekundēs iemeta savu vienīgo tālmetienu un vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat latviešu basketbolists pārtvēra vienu piespēli, pieļāva trīs kļūdas un tika pie divām piezīmēm, efektivitātes rādītājā pie punktiem netiekot.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Geogrs Printezis, kamēr uzvarētājiem 25 punktus guva francūzis Nando de Kolo.

Citā mačā Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas Lassa spraigā cīņā viesos ar 91:95 (25:19, 21:30, 22:27, 23:19) piekāpās Malagas Unicaja vienībai.

Kurucs bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Lassa rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija horvāts Ante Tomičs. Tikmēr uzvarētājiem 21 punktu iemeta Dani Diess.

Uzvaru trešdien svinēja Krievijas komanda Maskavas apgabala Himki, kas viesos ar rezultātu 85:73 (18:29, 24:20, 19:12, 24:12) pieveica Turcijas klubu Stambulas Anadolu Efes.

Himki komandā 17 punktus guva amerikānis Malkoms Tomass, bet 16 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Aleksejam Švedam. Turcijas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija amerikānis Braients Danstons.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Milānas AX Armani Exchange Olimpia no Itālijas viesos ar 65:77 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas Žalgiris.

Tikmēr citā otrdienas ULEB Eirolīgas mačā pagājušās sezonas čempione Stambulas Fenerbahce Doguš no Turcijas savā laukumā ar 87:73 uzvarēja Izraēlas vienību Telavivas Maccabi FOX. Savukārt Madrides Real divu Spānijas komandu duelī ar 88:96 piekāpās valsts čempionei Valencia Basket, kamēr Grieķijas komanda Atēnu Panathinaikos Superfoods ar 91:71 pieveica Belgradas Crvena zvezda mts no Serbijas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 22 uzvarām 27 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 19 panākumiem seko Stambulas Fenerbahce Doguš, bet 18 uzvaras ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas Olympiakos.

Tālāk ar 16 uzvarām seko Madrides Real, Kauņas Žalgiris, Atēnu Panathinaikos Superfoods un Maskavas apgabala Himki. Pirmo astoņnieku ar 14 uzvarām 26 mačos noslēdz Vitorijas Baskonia, kamēr Telavivas Maccabi FOX vienība iekrājusi 13 panākumus.

Vietu izslēgšanas turnīrā jau nodrošinājušas CSKA, Fenerbahce Doguš, Olympiakos, Real, Panathinaikos Superfoods un Himki komandas.

Tikmēr 11 uzvaras guvušas Belgradas Crvena Zvezda mts un Malagas Unicaja komandas, desmit mačus ar uzvarām noslēgušas Bambergas Brose un Valencia Basket vienības, bet pa deviņiem panākumiem ir Barselonas Lassa un Milānas AX Armani Exchange Olimpia. Savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas Anadolu Efes.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi