Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Timma Eirolīgas mača pēdējās sekundēs izrauj Baskonia uzvaru pār Unicaja

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ceturtdien realizēja metienu divas sekundes pirms pamatlaika beigām, ULEB Eirolīgas mačā izraudams Vitorijas Baskonia uzvaru pār Malagas Unicaja.

Timma šajā mačā izcēlās ar 17 punktiem, kamēr Baskonia 20.kārtas spēlē divu Spānijas komandu duelī viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 85:83 (19:21, 27:22, 21:21, 18:19), pietuvodamās kopvērtējuma pirmajam astotniekam.

Unicaja pirmajā ceturksnī ātri iekrāja 12 punktu pārsvaru, tiesa, Baskonia ātri atspēlējās un otrajā ceturtdaļā jau ieguva septiņu punktu handikapu. Vitorijas basketbolisti zaudēja vadību, tomēr atguvās un puslaiku uzvarēja ar 46:43. Visu trešo ceturksni viesi bija vadībā, bet spēles ceturtajā nogrieznī atkal zaudēja vadību un mača uzvarētāja tika noskaidrota dueļa pēdējās minūtēs.

Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Baskonia bija vadībā ar vienu punktu (76:75), bet tad Timma ar "trejaci" palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem. Turpinājumā Unicaja divreiz pietuvojās līdz divu punktu deficītam, tajā skaitā arī pēc Timmas pārkāpuma nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām (81:83). Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 15 sekundes, Alverto Diass panāca izlīdzinājumu 83:83.

Tiesa, Baskonia savā pēdējā uzbrukumā nokārtoja uzvaru. Pēc ielaušanās soda laukumā Tornike Šengelija piespēlēja bumbu Timmam, latvietim 2,2 sekundes pirms finālsvilpes no groza apakšas panākot 85:83.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā bija 23 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja savus abus divus divpunktu metienus, četrus no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, tika pie četrām piezīmēm un izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus. Krāslavietis šajā spēlē iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Timma ar 17 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs Baskonia vienībā, ar 14 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Urugvajas basketbolists Džeisons Grendžers, bet 13 punktus iemeta gruzīns Šengelija.

Pretiniekiem 19 punktus guva serbs Nemanja Nedovičs.

Baskonia latviešu basketbolists Rinalds Mālmanis atlabis pēc savainojuma un kopā ar komandu devās izbraukumā, taču nebija pieteikts šim mačam.

Zīmīgi, ka abu komandu duelī pirmajā aplī Timma ar 24 punktiem laboja savu Eirolīgas rezultativitātes rekordu, palīdzot Baskonia savā laukumā uzvarēt ar rezultātu 88:82.

Tikmēr Lietuvas flagmanis Kauņas Žalgiris, spēlējot bez sava līdera Pauļus Jankūna, viesos pagarinājumā ar rezultātu 93:94 (17:29, 20:18, 21:12, 25:24, 10:11) zaudēja Atēnu Panathinaikos Superfoods vienībai.

Jankūns Eirolīgā bija aizvadījis 100 mačus pēc kārtas, taču traumas dēļ nedevās izbraukumā uz Atēnām.

Atēnu komandai uzvaru pēdējā sekundē izrāva Niks Kalatess, kurš ar 14 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija ražīgākais Panathinaikos Superfoods rindās.

Žalgiris komandu no zaudējuma neglāba Antana Kavaļauska iemestais 21 punkts.

Vēl ceturtdien Spānijas grands Madrides Real savā laukumā ar rezultātu 87:68 (20:14, 19:16, 21:17, 27:21) apspēlēja Turcijas klubu Stambulas Anadolu Efes.

Real rindās ar 17 punktiem izcēlās talantīgais slovēnis Luka Dončičs, bet 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Kaboverdes basketbolistam Valteram Tavaresam.

Anadolu Efes komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dončiča tautietis Zorans Dragičs.

Piektdien no latviešu pārstāvētajām komandām Rodiona Kuruca Barselonas Lassa viesosies pie iepriekšējās sezonas čempiones Stambulas Fenerbahce Doguš, Jāņa Strēlnieka Pirejas Olympiakos izbraukumā tiksies ar Belgradas Crvena Zvezda mts, kamēr Daira Bertāna Milānas EA7 Emporio Armani savā laukumā uzņems Telavivas Maccabi FOX.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 15 uzvarām 19 cīņas ir Maskavas CSKA, kam ar 13 panākumiem 19 mačos seko Fenerbahce Doguš un Olympiakos komandas. Tikmēr pa 13 uzvarām 20 mačos guvušas Real un Panathinaikos Superfoods komandas.

Tālāk ar 12 uzvarām 20 cīņās seko Kauņas Žalgiris vienība, 11 panākumi 19 mačos ir Maskavas apgabala Himki basketbolistiem, bet desmit uzvaras izcīnījusi Telavivas Maccabi FOX komanda, noslēdzot pirmo astotnieku.

Devītā ar deviņām uzvarām 20 mačos ir Baskonia, tālāk ar astoņiem panākumiem seko Unicaja. Pa septiņām reizēm dueļus ar uzvarām noslēgušas Barselonas Lassa, Belgradas Crvena Zvezda mts un Bambergas Brose, kamēr pa sešiem panākumiem ir Spānijas čempionei Valencia Basket un AX Armani Exchange Olimpia, bet tabulu ar piecām uzvarām noslēdz Anadolu Efes vienība.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi