Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Timma: Latvija ir mana dzimtene, bet arī pret Krieviju man ir siltas jūtas

Latvija ir dzimtene, taču patīkamas sajūtas rada arī apstākļi Krievijā, sarunā ar portālu sport24.ru atklāja Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma.

Timma 2017.gada jūnijā parakstīja divu gadu vienošanos ar Maskavas apgabala Himki vienību. Vēlāk latvietim talkā nāca arī izlases komandas biedrs Dairis Bertāns. 

Sarunā ar portālu Timma atklāja, ka jau piecus gadus vasaras pavada ASV pilsētā Maiami, kur trenera vadībā slīpē savas prasmes. Floridas štata pilsētā pēdējās nedēļās krietni audzis ar Covid-19 saslimušo skaits. Tas esot jūtams arī uz ielām, veikalos un kafejnīcās.

"Maiami pilsētā visi kārtīgi ievēro noteiktos ierobežojumus. Uz ielas nav iespējams nesatikt kādu cilvēku ar sejas masku," situāciju savā ASV saulainajā pilsētā apraksta Timma. "Viesnīcas un apartamenti regulāri tiek dezinficēti ar antiseptiķiem."

"Ir arī kafejnīcas, kur kafiju tev nepārdos, ja neuzvilksi masku. Taču es šeit neierados atpūsties. Katru dienu trenējos, jo vēlos kļūt labāks. Katru dienu no sešiem rītā līdz 12 esmu treniņā."

Sportists arī ieskicēja, kāds ir viņa treniņu grafiks. "Pirmdien, trešdien un piektdien aizvadu individuālos treniņus, bet otrdien, ceturtdien un sestdien - trenēju metienu un darbojos pludmalē."

Timmam arī tika vaicāts visai provokatīvs jautājums. Proti, sportists dalījās pārdomās par to, kur viņš jūtas labāk - Krievijā vai Latvijā.

"Latvija vienmēr būs mana dzimtene un paliks manā sirdī, taču arī pret Krieviju man ir ļoti siltas jūtas. Manas mājas ir tur, kur ir mana komanda un ģimene," pauda Timma, kurš bija pārliecināts, ka viņa pārstāvētā komanda Maskavas apgabala Himki nākamsezon būs čempione.

"Ticu savai komandai. Ir jocīgi, ja dodies laukumā ar domu, ka zaudēsi. Esmu gatavs uzvarēt katrā spēlē."

Tāpat basketbolists norādīja, ka gadījumā, ja saņems piedāvājumu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), līdzi brauks arī viņa jaunā dzīves biedrene Anna.

Runājot par nākotni, Timma uzsvēra, ka arī pēc desmit gadiem sevi redz basketbolā. Viņš nebaidījās teikt, ka pēc spēlētāja karjeras beigām labprāt ieņemtu citu amatu basketbola aprindās.

Timma šosezon ULEB Eirolīgā piedalījās 21 spēlē, vidēji mačā gūstot 12,5 punktus. Vairāk par Timmu vidēji spēlē Himki komandā iemeta tikai Aleksejs Šveds - 21,4 punkti.

Tikmēr VTB Vienotajā līgā Timma šosezon 12 mačos vidēji iemeta 12,3 punktus.

Basketbolists no 2015. līdz 2017.gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas Zeņit komandu, bet pēc tam vienu sezonu uzspēlēja Spānijas klubā Vitorijas Kirolbet Baskonia.

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī ASK Rīga, ASK/Juniors, Liepājas lauvas, Ventspils un VEF Rīga komandas.

Basketbolistu 2013.gadā NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas Grizzlies. Šobrīd tiesības uz latvieti šajā līgā gan pieder Orlando Magic klubam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi