Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Timma: Latvijas izlases spēles stils ir līdzīgs Olympiakos

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles stils ir līdzīgs Grieķijas klubā Pirejas Olympiakos piekoptajam, uzskata šīs vienības basketbolists Jānis Timma.

Timma un Jānis Strēlnieks šajā sezonā spēlēs plecu pie pleca vienā no Grieķijas zināmākajiem klubiem Olympiakos. Jaunā čempionāta sezona sāksies šajā nedēļas nogalē, kamēr ULEB Eirolīgai starts tiks dots nākamnedēļ.

"Šī laikam ir pirmā reize vēsturē, kad divi latvieši spēlēs vienā Eirolīgas komandā," sarunā ar Eurohoops izteicās Timma, kurš Olympiakos vienībai pievienojās šajā vasarā, pārnākot no Spānijas kluba Vitorijas Baskonia. "Domāju, ka Latvijas izlases spēles stils ir līdzīgs Olympiakos. Valstsvienībā spēlējam ātru basketbolu un darām to plaši pa visu laukumu, turklāt mums ļoti patīk mest tālmetienus."

Iepriekšējā sezonā Timma ULEB Eirolīgā kopumā 33 spēlēs vidēji izcēlās ar 7,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām, kamēr Spānijas čempionātā 42 mačos caurmērā 7,8 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

"Iepriekšējā sezona man bija pirmā Eirolīgā. Tās bija lielas pārmaiņas - no Krievijas pārcelties uz Spāniju un Eirolīgu. Šajā sezonā visam jau vajadzētu būt labāk, jūtos krietni komfortablāk. Man apkārt ir labi spēlētāji, kas palīdzēs," norādīja latvietis.

Tikmēr Timmas komandas biedrs Strēlnieks uzsvēra, ka Latvijas basketbols turpina attīstīties.

"Domāju, cilvēki Grieķijā tagad pavisam noteikti zina, kur atrodas Latvija. Viņi zina, kāds ir mūsu basketbols, turklāt tagad Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlē Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs. Jaunā paaudzei ir pilnveidojusies, turklāt mums vēl joprojām ir vairāki talanti," sacīja Strēlnieks.

Strēlnieks pauda cerību, ka šī sezona būs veiksmīgāka par iepriekšējo, kurā Olympiakos neiekļuva ULEB Eirolīgas finālčetriniekā un palika bez Grieķijas čempiontitula.

Šovasar par Olympiakos galveno treneri kļuva pazīstamais Deivids Blats.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi