Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Timma: Manas durvis uz NBA vēl nav aizvērtas

Latviešu basketbolists Jānis Timma uzskata, ka viņam vēl ir iespējas nokļūt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), intervijā portālam sports.ru sacīja sportists.

Timma pirms divām nedēļām no Grieķijas kluba Pirejas Olympiakos līdz sezonas beigām tika izīrēts Krievijas vienībai Maskavas apgabala Himki.

Savā pirmajā spēlē Himki komandas rindās krāslavietis atzīmējās ar 17 punktiem uzvarā pār Tallinas Kalev/Cramo. Savukārt otrajā mačā viņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 26 punktiem uzvarā pār Astana vienību.

26 gadus vecais Timma divus gadus pavadīja Eiropā, spēlējot Vitorijas Baskonia un Olympiakos komandās, taču šobrīd atgriezies atpakaļ Krievijā. Timma no 2015. līdz 2017.gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas Zenit komandu.

"Domāju, ka šo gadu laikā Vienotā līga ir nostiprinājusi savas pozīcijas labāko čempionātu sarakstā," intervijas sākumā sacīja Timma. Pēc latvieša domām divu gadu laikā Vienotajā līgā ir augusi konkurence, ir parādījušās jaunas komandas un daudzas lietas kļuvušas labākas.

Pagājušajā gadā Timmam bija iespēja spēlēt Orlando Magic komandā Vasaras līgā un tādā veidā izcīnīt sev vietu NBA, taču latvietis atteicās no līguma, pamatojot to ar zemo algu. "Es nenožēloju savas pagātnes izvēles. Tas būtu muļķīgi, tāpat neko nevar mainīt," skaidroja krāslavietis.

"Manas durvis uz NBA vēl nav aizvērtas," par savām izredzēm spēlēt NBA sacīja Timma.

Timma lepojas ar savu tautiešu sasniegumiem NBA, jo šobrīd aiz okeāna līgā pierakstījušies četri Latvijas basketbolisti. "Tas ir īsts sasniegums," sacīja krāslavietis. "Tā kā man nav mīļākās NBA komandas, es pārsvarā skatos spēles ar latviešu piedalīšanos. Katram no viņiem ir sava vēsture, kurai ir interesanti sekot."

Noslēgtais līgums ar Himki komandu paredz, ka latviešu basketbolists drīkst piedalīties tikai VTB Vienotās līgas spēlēs.

"Trenējos kopā ar visiem spēlētājiem. Nepiedalos vien kombināciju izspēlēs, kuras komanda sagatavo konkrētajam spēles pretiniekam. Tā ir iespēja citiem spēlētājiem iegūt papildu minūtes," par nepiedalīšanos Eirolīgas spēles skaidroja Timma.

Tāpat basketbolists uzsvēra, ka Latvijas izlasei vajadzēja kvalificēties Pasaules kausa izcīņai. "Protams, mums vajadzēja kvalificēties. Tāpat kā Slovēnijai un Horvātijai. Taču tā sakrita apstākļi. Ceru, ka nākotnē viss nostāsies savās vietās," sacīja latviešu sportists.

Intervijā Timmam tika vaicāts, kā izskatītos starta piecinieks basketbola laukumā, ja šobrīd pastāvētu Padomju Savienība.

"Es noteikti izvēlētos visu Latvijas izlasi. Man tā ļoti patīk," atbildēja Timma. "Trenera izvēlē man ir tikai viens variants - Rims Kurtinaitis."

Noslēgumā latvietis uzsvēra, ka viņš savam deviņus mēnešus vecajam dēlam centīsies ierādīt pirmos soļus basketbolā. "Vēlos spēlēt līdz brīdim, kad viņš būs pietiekami liels, lai saprastu, kā es spēlēju. Ja viņš nolems savu dzīvi saistīt ar basketbolu, tad viennozīmīgi palīdzēšu viņam īstenot savu sapni," noslēdza Timma.

Timma karjeras laikā pārstāvējis ASK Rīga, ASK/Juniors, Liepājas Lauvas, Ventspils un VEF Rīga komandas.

Savukārt Latvijas izlases rindās krāslavietis spēlējis 2015. un 2017.gada Eiropas čempionātos, bet kopumā caurmērā 55 spēles vidēji atzīmējies ar 9,1 punktu spēlē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi