Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Timma un Bertāns gūst kopā 25 punktus uzvarā pār Lomažu

Latviešu basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns piektdien guva attiecīgi 14 un 11 punktus ULEB Eirolīgas 26.kārtas spēlē, palīdzēdami Maskavas apgabala Himki komandai svinēt uzvaru.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 108:79 (35:28, 30:14, 20:19, 23:18) pārspēja Riharda Lomaža pārstāvēto Vilērbānas ASVEL.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Bertāns spēlēja 21 minūti un 22 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no četriem "trejačiem". Viņa kontā arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, izprovocēts viens pārkāpums un 14 efektivitātes koeficienta punkti.

Lomažs 15 minūtēs un astoņās sekundēs punktus neguva, netrāpot savu vienīgo tālmetienu. Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

"Himki" komandā ar 24 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksejs Šveds, 18 punkti bija Jūnasam Jerebko, bet 17 punktus guva Devins Bukers.

Viesu rezultatīvākajam spēlētājam Eidrienam Peinem bija 14 punkti.

Jau ziņots, ka Jānis Strēlnieks ceturtdien guva divus punktus, Maskavas CSKA komandai savā laukumā ar 80:82 zaudējot Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona", kura nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr 12.uzvaru pēc kārtas viesos izcīnīja turnīra līdere Stambulas "Anadolu Efes", kas ar 99:86 uzveica Berlīnes "Alba". Citās spēlēs Telavivas "Maccabi FOX" mājās ar 71:70 sīvā cīņā uzvarēja Pirejas "Olympiakos", Vitorijas "Kirolbet Baskonia" savās sienās ar 71:56 apspēlēja Belgradas "Crvena zvezda mts", bet Minhenes "Bayern" izbraukumā ar 77:69 uzvarēja Sanktpēterburgas "Zeņit". Viens mačs notika jau pirmdien - tajā Madrides "Real" ar 96:78 apspēlēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Turnīra līderpozīcijā ar 23 uzvarām 26 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes" komanda, kurai ar 20 panākumiem seko Madrides "Real" un "Barcelona". Piektajā vietā ar 17 uzvarām ir Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Himki" ar 12 uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem astoto vietu, bet Vilērbānas ASVEL ar deviņiem panākumiem un 17 neveiksmēm ir 16.pozīcijā 18 vienību konkurencē.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi