Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Timmam 12 punkti Kirolbet Baskonia izrautā uzvarā Spānijas čempionāta fināla pirmajā cīņā

Latvijas basketbolists Jānis Timma trešdien guva 12 punktus, palīdzot Vitorijas Kirolbet Baskonia komandai, kuru pārstāv arī Rinalds Mālmanis, ar uzvaru sākt Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) finālu pret šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Madrides Real.

Vitorijas komanda, ACB finālā spēlējot pirmo reizi kopš 2010.gada, trešdien viesos guva uzvaru ar rezultātu 94:90 (19:17, 20:22, 28:19, 27:32), sērijā līdz trim uzvarām panākot vadību 1-0.

Kirolbet Baskonia lielāko spēles daļu bija vadībā, taču divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja ar 79:82. Tomēr tad viesi veica izrāvienu 11:2, no kura Real vairs neatguvās.

Timma spēlēja 28 minūtes un 58 sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja vienu pārkāpumu, kas viņam deva septiņus efektivitātes rādītāja punktus.

Savukārt Mālmanis spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Uzvarētājiem Luka Vildoza guva 16, bet Vensāns Puarjē 13 punktus, kamēr Real rindās ar 20 punktiem izcēlās Džeisijs Kerols, bet Serhio Ļuļs pievienoja 14 punktus.

Jāpiebilst, ka spēli klātienē vēroja arī Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Sērijas otrā spēle piektdien atkal notiks Madridē.

Jau ziņots, ka pusfinālā Kirolbet Baskonia ar 3-1 uzvarēja Barselonas Lassa komandu, kurai nepalīdzēja šīs vienības sistēmā esošais Rodions Kurucs. Tikmēr Madrides Real pusfinālā ar 3-0 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas Herbalife komandu.

Vitorijas komanda 2010.gadā kļuva par Spānijas čempioni, pirms tam titulus izcīnot arī 2002. un 2008.gadā.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā Kirolbet Baskonia ieguva otro vietu, kamēr Real bija pirmajā vietā, maijā uzvarot arī ULEB Eirolīgā.

Ceturtdaļfinālā Kirolbet Baskonia sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas Unicaja klubu, bet Madrides Real ar 2-0 pieveica Tenerifes Iberostar.

Vēl no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas Montakit, kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro", Badalonas Divina Seguros Joventut, kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas Tecnyconta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi