Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Timmam 18 punkti Himki komandas uzvarā

Latviešu basketbolists Jānis Timma piektdien guva 18 punktus ULEB Eirolīgas otrās kārtas spēlē, palīdzēdams savam un Daira Bertāna pārstāvētajam Krievijas klubam Maskavas apgabala Himki svinēt uzvaru.

"Himki" savā laukumā ar rezultātu 79:76 (27:17, 16:22, 19:16, 17:21) pārspēja Timmas savulaik pārstāvēto Spānijas vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Timma jau pirmajā ceturtdaļā sameta 12 punktus, bet vēl divus pievienoja puslaika beigās. Spēles otrajā daļā viņš guva vēl četrus punktus, bet vadības noturēšanā lielāku lomu spēlēja citi "Himki" basketbolisti.

Timmas rekords Eirolīgā ir 24 punkti, ko krāslavietis sasniedza 2017.gada decembrī, kad vēl pārstāvēja Vitorijas klubu.

Viņš šajā duelī laukumā pavadīja 33 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 21 efektivitātes koeficienta punkta, kas bija otrs labākais rādītājs komandā un atkārtots personīgais rekords,

Tikmēr Bertāns aizvadīja sezonas pirmo spēli, kurā laukumā bija 23 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā guva divus punktus. Rūjienietis grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām četrus tālmetienus.

Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie negatīva efektivitātes koeficienta -5.

"Himki" komandā ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksejs Šveds, bet 17 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Džeremijam Evansam.

Savukārt pretiniekiem ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Tornike Šengelija, bet 16 punktus iemeta Pjerra Henrijs.

Tikmēr citā mačā Rolands Šmits nospēlēja spēles pēdējo minūti un 15 sekundes, viņa pārstāvētajai Barselonas "Lassa" komandai viesos ar 87:63 (19;20, 24:20, 16:16, 28:7) pārspējot Sanktpēterburgas "Zeņit".

Šmits viņam atvēlētajā laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas komandā ar 24 punktiem atzīmējās Kails Kurics, bet 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Nikolam Mirotičam. Mājiniekiem vienīgais desmit punktu atzīmi sasniedza Jevgēņijs Mironovs.

Savu pirmo uzvaru Eirolīgā pēc Deivida Blata aiziešanas no galvenā trenera amata piektdien svinēja Pirejas "Olympiakos", kas savu līdzjutēju priekšā ar 89:63 (31:22, 23:8, 18:14, 17:19) uzveica "Valencia".

Grieķijas klubā pa 17 punktiem guva Vasilis Spanulis un Nikola Milutinovs, kuram bija arī 14 atlēkušās bumbas.

Jāpiebilst, ka "Olympiakos" galvenā trenera pienākumus tagad pilda pazīstamais lietuvietis Ķestutis Kemzūra.

Tikmēr Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 106:105 (27:25, 16:15, 26:32, 26:23, 11:10) pagarinājumā uzveica Berlīnes "Alba".

Stambulas komandā 26 punktus iemeta Šeins Larkins, 23 punkti un 13 rezultatīvas piespēles bija Vasiljem Micičam, bet 18 punktus guva Braients Danstons. Viesiem 21 punktu sarūpēja lietuvietis Roks Giedraitis.

Micičs šajā mačā iekrāja 32 efektivitātes koeficienta punktus un kļuva par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Vēl piektdien Itālijas klubs Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar 85:81 (23:7, 20:29, 21:23, 21:22) guva virsroku pār Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris".

Milāniešiem 17 punktus iemeta Serhio Rodrigess, bet viesiem 19 punkti bija Tomasa Velkapa kontā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbola izlases aizsargs Rihards Lomažs ceturtdien piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā, gūstot piecus punktus un viņa pārstāvētajai Vilērbānas ASVEL savā laukumā ar rezultātu 79:78 pārspējot Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos Opap".

Citviet pēdējās sekundes tālmetienu realizēja Džeisī Kerols, kurš palīdzēja Spānijas grandam Madrides "Real" mājās ar 86:85 pārspēt Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX". Tikmēr Jānis Strēlnieks guva trīs punktus un viņa pārstāvētā Krievijas vienība Maskavas CSKA savu līdzjutēju priekšā ar 79:68 uzveica Vācijas komandu Minhenes "Bayern", bet citā duelī Serbijas klubs Belgradas "Crvena zvezda mts" mājās ar 68:56 guva virsroku pār Stambulas "Fenerbahce Beko".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi