Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Timmam 35+15, Zeņit otro reizi uzvar Saratovu

Latvijas basketbolists Jānis Timma otrdien guva 35 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijas spēlē, palīdzot Sanktpēterburgas Zeņit komandai, ko pārstāv arī Kaspars Bērziņš, izcīnīt otro uzvaru.

Aizvadītajā mačā Zeņit savā laukumā ar rezultātu 97:85 (32:26, 16:19, 24:25, 25:15) pieveica Saratovas Avtodor, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

18 no šiem punktiem Timma sameta ceturtajā ceturtdaļā, kad Zeņit arī veica izšķirošo izrāvienu. Zīmīgi, ka Avtodor vienība šajā laikā kopā sameta tikai 13 punktus.

Zeņit komandas kapteinis Timma spēlēja 30 minūtes un 31 sekundi, trāpot visus septiņus divpunktu metienus, piecus no deviņiem tālmetieniem, kā arī sešus no septiņiem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, izprovocēja piecus pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes.

Timma bija pārliecinoši rezultatīvākais mača spēlētājs.

Dueli Timma noslēdza ar 45 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs turnīrā šosezon. Vienotās līgas rekords gan netika pārspēts - tas kopš 2009./2010.gada sezonas pieder Kītam Lengfordam, kurš duelī, kurā Maskavas apgabala Himki ar 86:74 pārspēja Kazaņas Unics, savāca 49 efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 22 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, trāpot abus divpunktu metienus un visus četrus soda metienus, bet grozam garām aizmetot divus tālmetienus. Bērziņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas zem groziem un izprovocēja četrus pārkāpumus.

Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē Zeņit svētdien guva uzvaru savā laukumā ar rezultātu 95:91.

Sērijas trešā spēle, kas var kļūt par noslēdzošo, piektdien tiks aizvadīta Saratovā.

Šīs nedēļas sākumā Timma tika otro gadu pēc kārtas nosaukts par labāko Vienotajā līgā spēlējošo latviešu basketbolistu.

Citā ceturtdaļfināla sērijā pašlaik Latvijas speciālistu Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā Ņižņij Novgorod komanda ar rezultātu 0-2 zaudē Kazaņas Unics vienībai, Krievijas grands Maskavas CSKA ar 2-0 uzvar Čehijas komandu Nimburkas ČEZ, bet Maskavas apgabala Himki ar 2-0 ir priekšā pret Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ basketbolistiem, kuriem drīzumā gaidāma dalība ULEB Eirolīgas finālturnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi