Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Timmas un Mālmaņa Baskonia svarīga uzvara cīņā par Eirolīgas izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Rinalds Mālmanis ceturtdien guva attiecīgi septiņus un divus punktus ULEB Eirolīgas 26.kārtas spēlē, viņu pārstāvētajai Spānijas komandai Vitorijas Baskonia gūstot svarīgu uzvaru cīņā par izslēgšanas turnīru.

Vitorijas komandas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 84:64 (27:19, 16:14, 24:12, 17:19) sagrāva Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris".

Timma šajā mačā laukumā bija 24 minūtes un 52 sekundes, realizēdams divus no četriem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Mālmanis septiņās minūtēs un vienā sekundē realizēja savus abus soda metienus, bet aizmeta garām divus divpunktniekus.

Viņam šajā spēlē bija arī viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Urugvajas izlases aizsargs Džeisons Greindžers, kamēr 15 punktus guva francūzis Vensāns Puarjē.

Lietuvas vienībā 12 punktus guva Kanādas basketbolists Kevins Pangoss.

Tikmēr Jānis Strēlnieks ceturtdien guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Grieķijas vicečempione Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 63:90 (17:22, 21:18, 14:23, 11:27) kapitulēja Barselonas "Lassa" komandai ar Rodionu Kurucu sastāvā.

Strēlnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat talsinieks izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, nopelnīdams trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Kurucs laukumā bija mača noslēdzošās divas minūtes un 25 sekundes, kuru laikā izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija horvāts Ante Tomičs, kamēr "Olympiakos" rindās ar 14 punktiem un 12 bumbām zem groziem atzīmējās amerikānis Džemels Maklīns.

Vēl ceturtdien Belgradas klubs Belgradas "Crvena zvezda mts" savā laukumā ar rezultātu 106:90 (23:23, 27:25, 29:19, 27:23) apspēlēja Spānijas čempioni "Valencia Basket".

Belgradas komandas uzvaru ar 30 punktiem kaldināja amerikānis Džeimss Feldeine, kamēr Valensijas vienībā 22 punkti bija Rafam Martinesam.

Savukārt VTB Vienotās līgas Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki" viesos ar rezultātu 94:91 (21:19, 23:20, 21:27, 29:25) apspēlēja Izraēlas vadošo komandu Telavivas "Maccabi FOX".

Ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām uzvarētājiem izcēlās amerikānis Entonijs Džills, kamēr 22 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Aleksejam Švedam.

Mājiniekiem 25 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija ASV basketbolistam Pjēram Džeksonam.

Tikmēr Vācijas čempione Bambergas "Brose" savā laukumā ar rezultātu 88:79 (22:22, 22:19, 25:14, 19:24) pieveica Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes".

Bambergas vienībā ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Leons Radosevičs, kamēr 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija amerikānim Ogustinam Rubitam.

Viesiem 21 punktu guva amerikānis Ēriks Makolums, bet 18 punkti bija serbam Vladimiram Štimacam, kurš pirms desmit gadiem spēlēja Valmieras komandā Latvijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva astoņus punktus, bet viņa pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komanda ar rezultātu 77:88 zaudēja Madrides "Real" komandai, oficiāli zaudējot izredzes tikt ULEB Eirolīgas izslēgšanas turnīrā.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 20 uzvarām 25 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 18 panākumiem seko Pirejas "Olympiakos" un Stambulas "Fenerbahce Doguš". Krievijas, Grieķijas un Turcijas klubi jau ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas turnīrā.

Tālāk ar 16 uzvarām 26 mačos seko Madrides "Real", kamēr 15 panākumi ir Lietuvas grandam Kauņas "Žalgiris" un Maskavas apgabala "Himki" komandai. Par vienu uzvaru atpaliek septītajā pozīcijā esošā Atēnu "Panathinaikos Superfoods", bet pa 13 uzvarām ir Vitorijas "Baskonia" un Telavivas "Maccabi FOX" vienībām.

Tikmēr 11 uzvaras guvusi Belgradas "Crvena Zvezda mts", desmit mačos virsroku guvušas Malagas "Unicaja" un Bambergas "Brose" komandas, bet pa deviņiem panākumiem ir Barselonas "Lassa", "Valencia Basket", un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" rēķinā. Savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi