Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tompsons ar desmit tālmetieniem pēc kārtas kaldina Warriors uzvaru Losandželosā

Klejs Tompsons pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā iemeta savus pirmos desmit tālmetienus, kas palīdzēja pēdējo divu gadu čempionei Goldensteitas Warriors izbraukumā ar rezultātu 130:111 (29:24, 36:31, 45:25, 20:31) pieveikt Losandželosas Lakers.

Tompsons pirmdien aiz bijušā Denveras "Nuggets" aizsarga Taija Losona kļuva par otro spēlētāju NBA vēsturē, kurš kādā no mačiem iemetis savus pirmos desmit tālmetienus. "Warriors" basketbolists maču noslēdza ar trāpītiem desmit no 11 trejačiem.

 

Kopumā Tompsons pirmdien iemeta 44 punktus, turklāt ceturtajā ceturtdaļā viņa palīdzība komandai vairs nebija nepieciešama, jo bija nodrošināta pārliecinoša uzvara.

"Lakers" šo maču gan bija spiesta aizvadīt bez Lebrona Džeimsa un Lonzo Bola, kuri ārstē savainojumus.

"Lai arī pārsvars bija liels, šī bija laba uzvara," pēc mača pauda Tompsons. "Šī bija viena no tām dienām, kad man bija "karsta roka", līdz ar to lūkojos pēc brīvām vietām laukumā."

Vēl "Warriors" sastāvā 20 punktus iemeta Kevins Durants, kamēr "Lakers" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija horvāts Ivica Zubacs.

Tikmēr Filadelfijā Žoels Embīds iemeta 32 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kamēr vietējā "76ers" komanda savu skatītāju priekšā ar 121:93 (30:26, 35:24, 29:13, 27:30) pārspēja Hjūstonas "Rockets".

Viesus no graujošā zaudējuma neglāba Džeimsa Hārdena 37 punkti. Viņš vismaz 30 punktus spēlē guvis jau 20 mačos pēc kārtas.

Citviet pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas savā laukumā ar 109:127 (16:34, 31:33, 35:36, 27:24) atzina Oklahomasitijas "Thunder" pārākumu.

Uzvarētājiem Pols Džordžs iemeta 31 punktu, kamēr Rasels Vestbruks pievienoja 17 punktus, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Knicks" sastāvā ar 23 punktiem atzīmējās Tims Hārdevejs juniors, kura pārstāvētā vienība gan cietusi sešas neveiksmes pēc kārtas.

Vēl vienā pirmdienas spēlē Grieķijas zvaigzne Jannis Adetokunbo izcēlās ar 31 punktu un 15 atlēkušajām bumbām, kamēr NBA kopvērtējuma līdere Milvoki "Bucks" savā laukumā ar rezultātu 116:106 (35:26, 22:33, 35:25, 24:22) pārspēja Dalasas "Mavericks".

"Mavericks" sastāvā ar pirmo "triple-double" karjerā izcēlās slovēņu debitants Luka Dončičs, kuram 18 punkti, 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. Viņš pievienojies "76ers" spēlētājam Markelam Fulcam, kā vienīgie tīņu vecuma basketbolisti, kuri kādā no NBA mačiem guvuši "triple-double".

Tiesa, slovēnis bija sarūgtināts par zaudējumu. "Esmu priecīgs, ka tiku pie sava pirmā "triple-double", tomēr būtu krietni priecīgāks, ja mēs būtu svinējuši uzvaru. Es nepavisam nespēlēju labi."

Aģentūra LETA jau ziņoja, Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien iemeta 16 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bruklinas "Nets" savā laukumā ar rezultātu 123:94 (29:23, 26:37, 38:25, 30:9) droši apspēlēt Sakramento "Kings". Mājiniekiem tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas, kas ļāvis vēl vairāk nostiprināties Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Austrumu konferences un visas līgas līderpozīcijā ar 34 uzvarām 46 cīņās ir Milvoki "Bucks", kam ar 35 panākumiem 48 spēlēs seko Toronto "Raptors". Tikmēr Bruklinas "Nets" ar 25 uzvarām 48 spēlēs ir stabilā sestajā vietā, bet 14.pozīcijā ar desmit panākumiem 45 mačos ir Ņujorkas "Knicks".

Rietumu konferencē vadībā ar 33 panākumiem 47 mačos ir Goldensteitas "Warriors", kamēr Denveras "Nuggets" izcīnījusi 31 uzvaru 45 cīņās. Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" 48 spēlēs izcīnījusi 27 uzvaras, kas tai dod sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi