Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Treneris Popovičs un komandas biedri slavē Bertānu

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc savas spožākās spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā saņēmis uzslavas arī no Sanantonio Spurs galvenā trenera Grega Popoviča un komandas biedriem.

Jau ziņojām, ka Bertāns pirmdien uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu un iemeta 28 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Spurs komandai izbraukumā ar 107:100 (21:25, 25:31, 27:20, 34:25) uzvarēt Sakramento Kings.

"Bertāns ir brīnišķīgs snaiperis, turklāt viņš saprot, kā ir jāspēlē," portāls The Express News citē Popoviča teikto. "Viņš ir ļoti nesavtīgs basketbolists, kurš smagi strādā. Pie viena Dāvis padara brīvākas rokas mūsu pārējiem spēlētājiem."

Tāpat uzslavas 25 gadus vecajam latvietim veltīja vairāki viņa komandas biedri, tostarp 40 gadus vecais argentīnietis Manu Džinobili.

"Bija lieliski skatīties latviešu sensācijas darbus laukumā," pauda Džinobili, kurš pirmdienas mačā gan tika atpūtināts, cīņu vērojot no rezervistu soliņa.

Tikmēr Spurs zvaigzne Lemarkuss Oldridžs norādīja, ka šāds sniegums ir tieši tāds, kādu komanda no Bertāna sagaida.

"Tas ir tieši tas, kas mums no viņa vajadzīgs. Dāvis ir varens basketbolists, kad viņa metiens ir ar pārliecību un kad viņš spēlē ar mērķtiecību. Savukārt, kad viņš ir neizlēmīgs un pārāk daudz domā, viņš vairs nav tik labs, cik var būt. Šodien Dāvis spēlēja ar pārliecību un realizēja savus metienus," izteicās Oldridžs.

Savukārt vēl viens Bertāna komandas biedrs Denijs Grīns, ar ko latvietis savulaik kopā spēlējis arī Slovēnijas vienībā Ļubļanas Union Olimpija, arī bija priecīgs par partnera paveikto.

"Latviešu snaiperis šajā spēlē bija labs. Viņš nav no tiem, kuram par savu metienu zūd pārliecība. Viņš nav nobijies mest pa grozu. Pat ja Dāvis kādu metienu aizmet stipri garām, viņu tas neuztrauc. Viņš kā otrgadnieks šajā līgā jau ir diezgan nobriedis," uzsvēra Grīns.

Jauno gadu Bertāns iesācis sekmīgi, izmantodams sev dotās iespējas. Šī gada pirmajās piecās spēlēs viņš vidēji laukumā pavadītajās 26 minūtēs iemetis 10,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas.

Spurs ar 28 uzvarām 42 spēlēs joprojām ieņem Rietumu konferences trešo vietu. Nākamo spēli Sanantonio vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas Lakers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi