Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Treneris Štālbergs: Mačā pret Igauniju mums jābūt nikniem

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājiem ceturtdien gaidāmajā Eiropas čempionāta mačā pret Igauniju jābūt nikniem un ar degošām acīm, uzskata viens no valstsvienības treneriem Artūrs Štālbergs.

Kā zināms, Latviju ceturtdien plkst.18.30 Arēnā Rīga gaida ļoti svarīga tikšanās ar Igauniju. Uzvarot šo spēli, latvieši sasniegs Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīru, kamēr zaudējuma gadījumā sacensības būs noslēgušās.

"Noskaņojums pirms spēles ar Igauniju ir kaujiniecisks. Tiem nav vērts iet laukumā, kam tāds nav," aģentūrai LETA pēc ceturtdienas rīta treniņa sacīja Štālbergs. Jau vēstīts, ka Latvija trešdien arī svarīgā mačā ar 74:75 piekāpās Ukrainai. "Visi saprata spēles pret Ukrainu svarīgumu, taču nesanāca uzvarēt. Tomēr viss vēl priekšā. Mums tagad pret igauņiem jāparāda, ka esam cienīgi izkļūt no apakšgrupas un cīnīties izslēgšanas spēlēs."

"Jā, varbūt mača sākumā pret Ukrainu pietrūka emociju un spēlētājos bija tāds miers. Iespējams, kāds domāja, ka viss tāpat atnāks. Līdz ar to bija nepieciešams minūtes pārtraukums un skarbāki vārdi. Skatītāji mūs pavilka, bet pēdējās 12-13 mača minūtēs basketbolisti bija noskaņojušies," sacīja Štālbergs.

Iepriekšējo reizi Latvija un Igaunija pirms nepilna mēneša spēkojās pārbaudes turnīrā Gruzijā, kad Latvija ļoti nepārliecinošā mačā zaudēja ar 69:70.

"Par Igauniju zinām visu, nav nekādu noslēpumu. Tā ir ātra komanda, ko atbalsta daudz skatītāju. Līdz ar to viņi spēlē uz emocijām. Ja spēle aiziet, tad viņi demonstrē labu sniegumu, bet, ja neaiziet, "iebrauc" lielos mīnusos. Domāju, tā ir diezgan prognozējama komanda. Zinām, ko un kā viņi darīs, bet viss ir atkarīgs no mums pašiem. Basketbolistiem šodien jābūt ar gribasspēku un degošām acīm, kā arī nikniem. Tikai tā mēs varam uzvarēt," uzskata Štālbergs.

Latvijai uzvarot igauņus, bet lietuviešiem apspēlējot Čehijas izlasi, Latvija var pakāpties pat uz otro vietu apakšgrupā. Ja Lietuva zaudēs Čehijai, Latvija ierindosies trešajā vietā.

Ja Latvija uzvarēs Igauniju, tad Ukrainas-Beļģijas mača rezultāts neietekmēs mājinieku izlases gala pozīciju kopvērtējumā. Ja Latvija zaudēs Igaunijai, bet ukraiņi pārspēs beļģus, Latvija čempionātu var noslēgt sestajā vietā apakšgrupā.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi