Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

U-16 basketbolistēm minimāls zaudējums Francijas vienaudzēm

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Portugālē notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma mačā sīvā cīņā piekāpās Francijas vienaudzēm. Latvijas komanda piedzīvoja zaudējumu ar 51:52 (14:13, 13:10, 7:15, 17:14).

Lai arī pirmās ceturtdaļas sākumā latvietes bija vadībā ar 7:2, spēles nogriežņa izskaņā tām bija tikai minimāls pārsvars pār francūzietēm (14:13). Otrā ceturkšņa vidū rezultāts jau bija neizšķirts (20:20), taču līdz puslaika beigām Latvijas komanda spēja atgūt dažu punktu pārsvaru (27:23).

Arī nākamā spēles nogriežņa sākumā veiksmīgāk darbojās latvietes, kuras spēja noturēt iegūto pārsvaru (31:26). Tiesa, turpinājumā vairāki veiksmīgi uzbrukumi padevās tieši francūzietēm, kuras ne tikai spēja izlīdzināt mača rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā, trešo ceturtdaļu noslēdzot ar četru punktu pārsvaru (38:34).

Pēc pusotras nospēlētas minūtes noslēdzošajā ceturksnī Francijas komandai bija jau astoņu punktu pārsvars (42:34). Nākamajās sešās minūtēs latvietēm padevās rezultatīvāka spēle. Latvijas izlase spēja ne tikai pietuvoties pretiniecēm, bet 53 sekundes līdz pamatlaika beigām pēc veiksmīga Katrīnas Kārkles divpunktu metiena izvirzīties vadībā ar 51:50. 19 sekundes līdz mača beigām vadību atguva francūzietes (52:51). Atlikušajā laikā Latvijas komanda tomēr nespēja gūt punktus, tādējādi piedzīvojot zaudējumu arī visā mačā.

Rezultatīvākā Latvijas rindās ar 18 punktiem un trīs atlēkušām bumbām bija Aleksa Gulbe, bet desmit punktus pievienoja Kecija Keita Salcēviča.

Otrdien Latvija tiekas ar Beļģiju, kam trīs mačos arī nav neviena panākuma. Šīs komandas F grupā ieņem pēdējās divas vietas. 

Kā zināms, pirmajā Eiropas čempionāta mačā latvietes ar ar 69:86 piekāpās Ungārijas vienaudzēm, bet otrajā cīņā ar 77:45 tika pieveikta Anglija. Savukārt trešajā duelī Latvija ar 54:68 piekāpās Spānijai. Lai arī latvietes jau priekšlaicīgi kvalificējās otrajam posmam, uz to tā arī netika paņemta neviena uzvara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi