Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

U-16 basketbolisti Eiropas čempionāta otro posmu atklāj ar zaudējumu Itālijai

Raula Avenīša 28 gūtie punkti pirmdien neglāba Latvijas U-16 basketbola izlasi no zaudējuma – Eiropas čempionāta otrais posms savu skatītāju priekšā Ventspilī sākts ar neveiksmi pret Itāliju (67:76). Panākumu izcīnīt Latvijai šoreiz neļāva slikti aizvadītās pēdējās 10 minūtes, kurās itāļi bija pārāki ar 27:10..
Spēles sākumā nonākuši zaudētājos ar 5:18, Latvijas kadeti tomēr spēja līdz ceturtdaļas beigām krietni pietuvoties (14:20). Otro ceturtdaļu jau nedaudz veiksmīgāk aizvadīja latvieši un pēc puslaika vairs tikai 35:36.

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Latvija izvirzījās vadībā un pirms pēdējām 10 minūtēm pamatlaikā bija ieguvusi astoņu punktu pārsvaru. Latvija turējās priekšā līdz pat mača 38.minūtē un vēl 59 sekundes pirms mača beigām zaudēja ar 67:70, taču precīzais Itālijas tālmetiens un sekojošās apzinātās piezīmes no Latvijas puses, kuras itāļi pārvērta precīzos metienos no soda līnijas, vairs neļāva pacīnīties par uzvaru – 67:76.

Avenītis (28 punkti) spēles gaitā vienubrīd bija realizējis 5 no 6 tālmetieniem, diemžēl nākamie pieci mērķi nesasniedza. Ar 10 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Rinalds Mālmanis, 10 punkti arī Ervīnam Mežniekam, bet 9+6 Rūdolfa Strādnieka rēķinā. Itālijai neapturams Pjērfrančesko Oliva – 23 punkti, 16 atlēkušās bumbas un sešas piespēles, bet Rikardo Rosato 18 punkti (arī precīzais tālmetiens mača pēdējā minūtē).

Latvija cieta pamatīgu fiasko zem groziem (38:54), realizējot tikai 53% soda metienu (9/17). Nākamās otrā posma spēle Ginta Fogeļa trenētie puiši aizvadīs otrdien un trešdien, kad Ventspilī uzņems Horvātiju un Turciju. Ceturtdaļfinālam kvalificēsies grupas četras labākās vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi