Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

U-18 basketbolistes vēlreiz uzvar un cīnīsies par pirmo vietu EČ apakšgrupā

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pirmā posma trešajā spēlē svētdien ar 71:48 (18:11, 18:12, 16:14, 19:11) pārliecinoši pieveica Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas izlasē ar 23 punktiem izcēlās Dinija Pāvelsone, 11 punktus iemeta Paula Strautmane, bet viņas māsa Digna Strautmane atzīmējās ar desmit punktiem un 12 bumbām zem groziem.

Gan latvietes, gan bosnietes čempionātu bija iesākušas ar divām uzvarām, tomēr, ja Latvija ar 74:39 sagrāva Bulgāriju un ar 72:30 pārspēja Īrijas vienaudzes, bosnietes Angliju un Bulgāriju bija uzveikušas ar mazāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Pēc šī mača D apakšgrupā līdere ar trim panākumiem trijos mačos ir Latvija, kurai ar divām uzvarām trijos mačos seko Anglija, kā arī Bosnija un Hercegovina. Bulgārija pirmo posmu noslēgusi ar vienu panākumu četros mačos, bet Īrija līdz šim pamanījusies ciest trīs zaudējumus.

Pirmā posma noslēgumā Latvijas basketbolistes pirmdien aizvadīs cīņu pret Angliju. Lai uzvarētu apakšgrupā, šajā mačā obligāti būs nepieciešams gūt panākumu.

Pēc apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, izveidos E un F četriniekus (D grupas vienības spēlēs ar C grupas - Slovākija, Vācija, Ukraina, Somija, Kipra - divām labākajām komandām). Līdzīgi tiks spēlēts par 9.-16.vietu, bet apakšgrupu atpalicējas izspēlēs 17.-20.vietu. Trešajā posmā tiks aizvadīti pusfināli un fināls, bet trīs pirmo vietu ieguvējas iegūs ceļazīmes uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Latvijas U-18 basketbolistes B divīzijā spēlē jau piekto gadu pēc kārtas, turklāt trijos no pēdējiem četriem turnīriem viņas palikušas soli no A divīzijas. Viņas šogad ir vienīgās no sešām Latvijas jaunatnes izlasēm, kas nespēlē spēcīgāko vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi