Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

U-20 basketbolistiem pirmais zaudējums; ceturtdaļfinālā spēlēsim pret Melnkalni

Artūra Štālberga vadītā Latvijas U-20 basketbola izlase trešdien Tallinā piedzīvoja pirmo zaudējumu Eiropas čempionātā. Latvijas basketbolisti, kuri līdz šim bija svinējuši sešas uzvaras tikpat mačos, šoreiz ar 74:79 (19:27, 21:21, 11:18, 23:13) piekāpās Francijai, kurai izcīnītais panākums tomēr nepalīdzēja iekļūt ceturtdaļfinālā. Pirmā vieta F grupā Latvijai gan bija nodrošināta jau pirms šīs spēles un piektdien par vietu turnīra pusfinālā mūsējie cīnīsies pret Melnkalni.

Latvijas labā 16 punkti un 7 atlēkušās Pēterim Reķim, bet 12+8 pievienoja Andrejs Gražulis. Jānim Bērziņam 10 punkti. Treneris Štālbergs pirms ceturtdaļfināla izvēlējies dot vairāk atpūtas saviem līderiem, tāpēc salīdzinoši daudz spēles laika tika līdz šim čempionātā otrā plāna lomās esošajiem izlases basketbolistiem. Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš laukumā nedevās. Francijai 17 punkti un 6 atlēkušās Viljama Hovarda rēķinā.

Spēli pārliecinošāk iesāka Francija (4:0, 12:7) un arī turpinājumā Latvija tuvāk īsti netika. Divarpus minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, esot iedzinējos ar 13:22, savējos uz minūtes apspriedi sasauca Štālbergs. Pēc tam Latvija spēja nedaudz samazināt starpību, tomēr pēc pirmajām 10 minūtēm atradās zaudētājos ar 19:27.

Pirmo divu minūšu laikā otrajā ceturtdaļā mūsējie pietuvojās līdz 26:31 un līdzīga starpība uz tablo saglabājās līdz pat ceturtdaļas vidum. Tad gan vairāki rezultatīvi uzbrukumi pēc kārtas francūžiem un likumsakarīgi atgūts arī pārsvars (41:30). Turpinājumā īstā brīdī nāca pieci Reķa punkti pēc kārtas un Jāņa Bērziņa trejacis, pēc kura uz tablo vairs tikai 38:43. Atlikušajā laikā Latvijai neizdevās pietuvoties vēl vairāk, puslaika atpūtā dodoties ar astoņu punktu deficītu - 40:48.

Trešajā ceturtdaļā Francija pārsvaru tikai palielināja - šo desmitminūti pretinieki uzvarēja ar 18:11, bet pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijai jau visai grūti sadeldējams 15 punktu deficīts (51:66). Pēdējās 10 minūtēs mūsējie sadeldēja Francijas pārsvaru līdz -8, bet pēc Leimaņa tālmetiena 25 sekundes līdz beigām vairs tikai 71:76, vēl astoņas sekundes vēlāk Štelmahers panāk 74:76.. Francija ar soda metienu atjaunoja +3, bet Krūmiņa tālmetiens 13 sekundes līdz beigām nebija precīzs, tādējādi francūži ar grūtībām panākumu tomēr nosargāja - 79:74. Spēles gaitā Latvija tā arī ne reizi neizvirzījās vadībā.

Latvijas izlases pretinieki piektdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā būs Melnkalnes basketbolisti, kuri E grupas mačā ar 75:64 šodien pārspēja Vāciju. Latvijas un Melnkalnes spēle notiks plkst. 15.45 pēc Latvijas laika. Melnkalnes izlasei uzvara pret vāciešiem bija vienīgā otrajā posmā. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Grieķijas un Spānijas dueļa labāko.

F grupas noslēgumā uzvaru nodrošināja Latvija (4-1), sekoja Itālija (3-2), bet Spānijai, Krievijai, Slovēnijai un Francijai pa diviem panākumiem piecos mačos. Ceturtdaļfinālam pēc papildrādītājiem kvalificējās Spānija un Krievija.

Tikmēr E grupā uzvarēja Turcija (4-1), sekoja Grieķija (4-1), Lietuva (3-2) un Melnkalne (2-3), bet Horvātija un Vācija piecās cīņās tika pie viena panākuma.

Ceturtdaļfinālu pāri. 19.jūlijs.

13.30 Turcija - Krievija

15.45 Latvija - Melnkalne

18.00 Grieķija - Spānija

20.15 Itālija - Lietuva 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi