Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ULEB Eirolīga: Strēlnieks uzvar Bertānu, Vecvagaram Kauņā 13 punkti pret Barselonu

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose Baskets" no Vācijas ceturtdien ULEB Eirolīgas otrā posma pēdējā spēlē izcīnīja uzvaru pār cita latvieša Dāvja Bertāna Vitorijas "Laboral Kutxa" no Spānijas, taču Vācijas čempioni izslēgšanas spēlēs vienalga neiekļuva, jo viņiem nelabvēlīgi beidzās konkurentu cīņas.

"Brose Baskets" savās mājās guva pārliecinošu uzvaru ar 89:69 (29:14, 16:14, 18:24, 26:17), tomēr tikt F apakšgrupas četru labāko komandu vidū nespēja, jo zaudējumus cieta Kauņas "Žalgiris" un Maskavas apgabala "Himki".

Pirms pēdējās spēļu kārtas F apakšgrupā bija 16 dažādi scenāriji, kā komandas var sarindoties noslēguma tabulā un tikai vienā no tiem bija iespējama "Brose Baskets" iekļūšana izslēgšanas spēlēs. Lai tas notiktu, Vācijas klubam noteikti bija jāuzvar mājās "Laboral Kutxa", ko viņi arī paveica, kā arī jācer uz "Himki", "Žalgiris" un "Olympiacos" uzvarām savās spēlēs.

Abi Latvijas basketbolisti Bambergā parādīja pieticīgu sniegumu, jo Strēlnieks guva trīs, bet Bertāns, kura klubs jau bija nodrošinājis vietu ceturtdaļfinālā, divus punktus.

Strēlnieks spēlēja 21 minūti un 43 sekundes, trāpot vienīgo divpunktu metienu un vienīgo sodu, taču garām aizmeta abus tālmetienus. Viņš arī izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, kas saspēles vadītājam deva trīs efektivitātes punktus.

Savukārt Bertāns spēlēja 21 minūti un 20 sekundes, realizējot abus soda metienus, bet aizmetot garām vienīgo tālmetienu. Viņš izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personiskās piezīmes un izprovocēja divus pārkāpumus, kas viņam deva vienu efektivitātes punktu.

Uzvarētājiem Daniels Teiss guva 21 punktu, bet zaudētāju rindās Jaka Blažičs izcēlās ar 19 punktiem.

Tikmēr citā spēlē Kaspara Vecvagara pārstāvētā "Žalgiris" mājās ar 59:66 (16:16, 18:12, 14:21, 11:17) zaudēja Barselonas "Lassa", otro kārtu noslēdzot pēdējā vietā F apakšgrupā, kamēr viesi nodrošināja vietu izslēgānas spēlēs.

Vecvagars spēlēja 22 minūtes un 30 sekundes, gūstot 13 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā. Viņš iemeta divus no četriem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja trīs personiskās piezīmes un izprovocēja vienu pārkāpumu, spēli beidzot ar deviņiem efektivitātes punktiem.

Vēl vienā F apakšgrupas spēlē Madrides "Real" mājās ar 83:70 (33:28, 21:21, 12:9, 17:12) uzvarēja "Himki" basketbolistus, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

F apakšgrupas kopvērtējumā pa deviņām uzvarām ir CSKA un "Laboral Kutxa", taču CSKA ir aizvadījuši 13 mačus, kamēr Bertāna klubs grupu kārtu jau noslēdzis un augstāk tikt nevar. Astoņas uzvaras ir "Lassa", pa septiņām "Real" un "Himki", taču augstāku vietu ieņem Madrides klubs. "Brose Baskets" un Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos" ir pa sešiem panākumiem, kamēr "Žalgiris" ar diviem panākumiem palika pēdējie - astotie.

Savukārt E apakšgrupā ceturtdien notikušajā vienīgajā spēlē Stambulas "Anadolu Efes" mājās Turcijā ar 91:86 (17:23, 26:29, 18:14, 30:20) uzvarēja Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas. Tas gan neizmainīja abu komandu stāvokli turnīra tabulā, jo "Anadolu Efes" jau bija zaudējusi izredzes uz ceturtdaļfinālu, bet "Panathinaikos" tur jau bija iekļuvusi.

Turnīra tabulā E apakšgrupā 11 uzvaras 13 mačos ir Stambulas "Fenerbahce" vienībai no Turcijas, deviņi panākumi ir Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Panathinaikos", bet divas uzvaras mazāk ir Belgradas "Crvena Zvezda Telekom", visām komandām garantējot vietu izslēgšanas spēlēs. Seši panākumi ir "Anadolu Efes", kam seko Stambulas "Darussafaka Dogus" ar četrām uzvarām. Savukārt noslēdzošās divas vietas astoņu komandu konkurencē ar trim panākumiem ieņem Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas un Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Pēc ceturtdienas spēlēm noskaidrojās arī visi ceturtdaļfinālu pāri. Bertāna "Laboral Kutxa" tiksies ar "Panathinaikos", CSKA mērosies spēkiem ar "Crvenza Zvezda Telekom", "Fenerbahce" ar pērnā gada turnīra uzvarētāju "Real", bet "Lokomotiv-Kubaņ" tiksies ar "Lassa" basketbolistiem.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi