Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ULEB Eirolīgas un Eirokausa sezona atcelta

Eirolīgas komerciālo aktīvu (CEA) akcionāru valde pirmdien videokonferencē ierosināja atcelt Eirolīgas un Eirokausa sezonu, kam piekrita arī klubi, savā Twitter vietnē ziņo Eurohoopsnet.

Sezona atcelta koronavīrusa pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ.

Pirms lēmuma pieņemšanas tādu pašu priekšlikumu ierosināja Eirolīgas turnīra prezidents Žordi Bartomeu un līgas spēlētāju asociācija (ELPA).

Pirmdienas sapulcē Eirolīgas licencētie klubi piekrita Bertomeu piedāvājumam, kas nozīmē abu Eiropas kausu sezonas beigas.

Licencētie klubi Eirolīgā ir Stambulas Anadolu Efes, Milānas AX Armani Exchange Olimpia, Maskavas CSKA, Stambulas Fenerbahce Beko, Barcelona, Vitorijas Kirolbet Baskonia, Telavivas Maccabi FOX, Pirejas Olympiakos, Atēnu Panathinaikos Opap, Madrides Real un Kauņas Žalgiris.

Lielais vairums spēlētāju bija pret sezonas atsākšanu, viņu pārstāvjiem sestdienas tikšanās laikā ar Eirolīgas vadību izsakot bažas par iespējamo sacensību atsākšanu. Tikšanās piedalījās 36 spēlētāji, kuru vidū katru no komandām pārstāvēja kapteinis un viens pieredzējis spēlētājs.

Galvenie iemesli sezonas neatsākšanai spēlētāju vidū bija savainojumu riski saīsinātu pirmsturnīra treniņnometņu dēļ un ceļojumu ierobežojumi Covid-19 pandēmijas dēļ.

Līga lēmumu pieņems pašas noteiktajos termiņos - līdz maija beigām - un nepārkāpjot pašas noteikto sacensību beigu datumu - jūlija beigas.

Valde nolēma neatzīt nevienu komandu par 2019./2020.gada sezonas Eirolīgas un Eirokausa čempionu.

Eirolīgas prezidents un izpilddirektora Žordi Bertomeu savā paziņojumā pauda, ka "tas ir visgrūtākais lēmums, kas mums bijis jāpieņem līgas 20 gadu vēsturē".

"No mums neatkarīgu iemeslu dēļ esam spiesti pārtraukt veiksmīgāko un aizraujošāko sezonu Eiropas basketbola vēsturē," viņš teica. "Tas notiek pēc divarpus mēnešiem, kuru laikā visi līgas akcionāri saglabāja savu apņēmību un izmantoja visas iespējas, cenšoties līdzjutējiem dāvāt pilnu un īpašu sezonu."

"Mums bija daudz motivācijas atsākt 2019. /2020.gada sezonu, taču šādā izņēmuma situācijā mums visu citu interešu priekšgalā ir jāizvirza cilvēku - mūsu spēlētāju, treneru, tiesnešu, klubu, viņu darbinieku, līgas darbinieku, raidorganizāciju un visu viņu ģimeņu - veselība," par lēmumu saka Bertomeu. 

"Turpmākajos mēnešos mums būs tikai viena misija - darīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai palīdzētu mums atgriezties stiprākiem un izveidotu labāko versiju, kādi varam būt, - laukumā un ārpus tā, lai mēs varētu atkal būt kopā ar līdzjutējiem. Tās nav beigas, bet drīzāk jauns sākums," jau nākotnē lūkojas Eirolīgas prezidents.

Jaunā Eirolīgas sezona ar to pašu 18 komandu līdzdalību sāksies 1.oktobrī.

Neviens no Eirokausa 2019./2020.gada sezonas klubiem neiegūs vietu nākamās sezonas Eirolīgas turnīrā.

Lēmums vēl jāapstiprina ECA akcionāru sapulcei.

2019./2020.gada sezona tika apturēta 12.martā.

Cerības turpināt sezonu no Latvijas basketbolistiem Eirolīgā bija arī četriem Latvijas basketbolistiem.

Eirolīgā pirms turnīra pārtraukšanas līderpozīcijā ar 24 uzvarām 28 spēlēs bija Stambulas Anadolu Efes komanda, kurai ar 22 uzvarām seko Madrides Real un Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona. Piektajā vietā ar 19 uzvarām ir Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA, Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie Maskavas apgabala Himki ar 13 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem septīto vietu, bet Vilērbānas ASVEL ar Rihardu Lomažu sastāvā ar desmit panākumiem un 18 neveiksmēm ir 15.pozīcijā 18 vienību konkurencē.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi