Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācijas basketbolisti divu pagarinājumu trillerī sagādā Lietuvai trešo zaudējumu Eiropas čempionātā

Lietuvas vīriešu basketbola izlase svētdien piedzīvoja trešo zaudējumu šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, meistarsacīkstes turpinot bez izcīnītām uzvarām.

Lietuvieši B apakšgrupas duelī Ķelnē ar rezultātu 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) otrajā pagarinājumā zaudēja Vācijai.

Pirms tam šajā čempionātā dienvidu kaimiņi līdzīgās cīņās atzina arī pašreizējās čempiones Slovēnijas pārākumu un zaudēja arī Francijai. Priekšā vēl spēles pret Bosniju un Hercegovinu un Ungāriju.

Pēdējās minūtes sākumā lietuvieši bija iedzinējos ar 84:89. Jons Valančūns realizēja pirmo no diviem soda metieniem, bet pēc otrā Igns Brazdeiķis ieguva atlēkušo bumbu un nogādāja to Valančūnam, kurš bija precīzs no groza apakšas. Vācieši savu uzbrukumu neizmantoja, bet otrā laukuma galā Valančūns septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām pielaboja Brazdeiķa metienu, panākdams neizšķirtu 89:89.

Deniss Šrēders nerealizēja pēdējās sekundes metienu un cīņa turpinājās papildlaikā, kurā lietuvieši lielākoties bija vadībā līdz pēdējai pusminūtei, kuras sākumā Šrēders ar trīspunktu gājienu panāca 96:96. Turpinājumā Marjus Grigonis neizmantoja iespēju izraut uzvaru un pārkāpa noteikumus uzbrukumā, kas deva vāciešiem iespēju sešās sekundēs izraut uzvaru.

Franca Vāgnera pustālais metiens noslēdzošajā sekundē nebija precīzs un bija nepieciešams vēl viens papildlaiks. Tā ievadā grupas saimnieki ieguva piecu punktu pārsvaru, vadību noturot līdz pat mača finālsvilpei. Arns Butkevičs pēdējā sekundē varēja izraut uzvaru lietuviešiem, taču viņa mestais tālmetiens bija par īsu.

Lietuvas izlasē ar 34 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām piecām rezultatīvām piespēlēm un diviem bloķētiem metieniem izcēlās Valančūns. 17 un 13 punkti bija Grigonim un Domantam Sabonim, abiem izcīnot pa septiņām atlējušajām bumbām. 

Vācijas izlasē Vāgners maču noslēdza ar 32 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un diviem bloķētiem metieniem, 25 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Šrēders, bet 21 punkts bija Maodo Lo.

Par "nāves grupu" nosauktajā grupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir Vācijai, divi panākumi divās cīņās Slovēnijai, pa uzvarai divos dueļos Francijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet tikai zaudējumi ir Ungārijai un Lietuvai, kas aizvadījušas divus un trīs mačus.

Tikmēr Tbilisi A apakšgrupā Melnkalne ar rezultātu 91:81 (21:21, 24:25, 22:12, 24:23) uzveica Bulgāriju.

Melnkalnes izlasē ar 23 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vladimirs Mihailovičs, 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Bojanam Dubļevičam, 16+7 šajos rādītājos sakrāja Nemaņa Radovičs, bet 17 punkti bija Igoram Drobņakam.

Bulgārijai 26 punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Aleksandars Vezenkovs, kamēr 17 punktus iemeta Andrejs Ivanovs.

Pa divām uzvarām ir divas spēles aizvadījušajām Spānijai un Turcijai, kā arī trīs cīņas nospēlējušajai Melnkalnei, vienu panākumu guvusi Beļģija, divi zaudējumi ir Gruzijai un trīs neveiksmes - Bulgārijai.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi