Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valdība aicinās RD nodrošināt 50 000 latu pasaules U-19 basketbola čempionāta izdevumu segšanai

Valdība aicinās Rīgas domi (RD) tomēr nodrošināt 50 tūkstošus latu jūlijā notikušā pasaules čempionāta basketbolā U-19 jauniešiem parādu segšanai. Parādsaistības izveidojušās, jo valsts un Rīgas dome piešķīra mazāku finansējumu, nekā sākotnēji solījusi.

Sākotnējā čempionāta budžeta ieņēmumu sadaļā tika paredzēts valsts budžeta līdzfinansējums 200 tūkstošu latu apmērā. Tomēr čempionāta organizēšanai tika piešķirti 155 tūkstoši latu, jo Latvijā šogad bija ieplānoti daudzi svarīgi sporta notikumi.

Konceptuāla vienošanās ar Rīgas domi paredzēja, ka pašvaldība piešķirs tikpat lielu dotāciju, kāda ir valsts budžeta līdzfinansējums, tomēr pašvaldība atvēlēja vien 100 tūkstošus latu. Pašvaldība vēstulē bija apņēmusies finansēt čempionātu, taču vēstulē nebija minēts konkrēts finansējums, piebilda IZM.

Tā dēļ čempionāta organizatori, neskatoties uz sākotnējā čempionāta budžeta izdevumu daļas samazināšanu, nav spējuši pilnībā norēķināties ar atsevišķiem sadarbības partneriem. Kreditoru vidū ir gan viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan arī sporta bāzu apsaimniekotāji un apsardzes kompānijas.

Pēc debatēm Ministru kabinets otrdien nolēma aicināt RD piešķirt iepriekš solīto finansējumu – trūkstošos 50 tūkstošus latu. Pēc nedēļas šo jautājumu vēlreiz skatīs valdība.

IZM lūdza otrdien valdību piešķirt trūkstošo summu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ministrija informējusi, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) vairākkārt grozījusi čempionāta budžetu, tomēr radies deficīts. LBS neilgi pirms čempionāta sākuma informēja ministriju par budžeta deficītu un lūdza piešķirt papildu 50 tūkstošus latu, lai segtu čempionāta komandu, tiesnešu, FIBA pārstāvju izmitināšanas un ēdināšanas izdevumus, kā arī arēnu nomu un apsardzes iztrūkstošos izdevumus. IZM papildu līdzekļu nav.

"Ja steidzami netiks sniegts valsts atbalsts, lai segtu čempionāta izdevumus, savienībai var rasties maksātspējas problēmas, kas var apdraudēt basketbola sporta veida darbību un attīstību. Turklāt šāda rīcība var negatīvi ietekmēt ne tikai Latvijas basketbola, bet arī valsts tēlu Eiropas un pasaules basketbola apritē un starptautiskajā apritē kopumā," brīdina IZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi