Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vecvagara pārstāvētā Žalgiris komanda pirmo reizi 11 gadu laikā pārspēj Barcelona

Svarīgu panākumu ULEB Eirolīgas turnīra spēlē ceturtdien izcīnīja latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris", kas ar 92:88 (27:16, 18:22, 25:25, 22:25) izbraukumā pieveica Spānijas grandu Barselonas "Lassa", nodrošinot dalību sacensību otrajā posmā.

"Žalgiris" vadībā atradās praktiski visu maču un arī pēdējā minūtē noturēja uzvaru, pārspējot Barselonas komandu pirmoreiz kopš 2004.gada.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Pauļus Jankūns, bet 16 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Mants Kalnietis.

Tomēr Vecvagars šai spēlei nebija pieteikts.

Savukārt "Lassa" rindās iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja horvātu centrs Ante Tomičs, kuram, realizējot visus 11 metienus no spēles, 28 punkti un septiņi izprovocēti pārkāpumi.

Šīs komandas spēlē C apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā ceturtdien Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" ar 88:78 (27:22, 23:21, 20:14, 18:21) izbraukumā pārspēja Izmiras "Pinar Karsiyaka" no Turcijas.

C apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīciju ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs pārņēmusi "Lokomotiv-Kubaņ" komanda, tai ar sešiem panākumiem seko "Lassa", bet "Žalgiris" ar piecām uzvarām ieņem trešo vietu.

Ceturto ceļazīmi no šīs grupas jau piektdien var garantēt Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos", kam izbraukumā jāuzvar Zelona Guras "Stelmet" no Polijas.

Kā ziņots, citā spēlē ceturtdien šī gada Latvijas labākais basketbolists Jānis Strēlnieks iemeta deviņus punktus, tomēr viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" viesos ar 65:85 (10:22, 18:19, 22:29, 15:15) piekāpās Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi FOX".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un vienu sekundi, kuru laikā realizēja divus no diviem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs pārtvertas piespēles, viena kļūda, viena piespēle, divas piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi.

Ar 11 efektivitātes koeficienta punktiem Strēlnieks kļuva par vērtīgāko spēlētāju komandā.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā bija "Maccabi FOX" amerikāņu uzbrucējs Silvens Landesbergs, kurš guva 19 punktu, bet Vācijas kluba rindās ar 13 punktiem izcēlās Daniels Teiss.

Vēl vienā D grupas spēlē ceturtdien Spānijas vienība Malagas "Unicaja" ar 77:65 (26:23, 22:16, 15:12, 14:14) apspēlēja Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna" no Itālijas.

D apakšgrupā līdere ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, tai ar septiņiem panākumiem deviņos mačos seko "Unicaja", bet "Brose Baskets" ar piecām uzvarām noslēdz trijnieku un jau pirms šīs kārtas bija garantējusi vietu nākamajā kārtā.

Ja Turcijas komanda Stambulas "Darussafaka Dogus" piektdien sagādās pārsteigumu un uzveiks CSKA, tā jau pirms pēdējās kārtas iegūs šīs grupas pēdējo ceļazīmi uz otro posmu.

B apakšgrupā ceturtdien Stambulas "Anadolu Efes" vienība no Turcijas ar 95:86 (16:21, 25:25, 26:20, 28:20) pārspēja Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa", kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais latvietis Dāvis Bertāns, bet Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos" ar 76:67 (20:15, 26:21, 19:12, 11:19) uzveica "Limoges CSP" no Francijas.

Šajā grupā nākamo posmu jau sasniegušas "Olympiacos", "Anadolu Efes" un "Laboral Kutxa", bet pēdējo ceļazīmi jau piektdien var iegūt Horvātijas komanda Zagrebas "Cedevita", kas mačā ar Milānas "EA7 Emporio Armani" no Itālijas nedrīkst zaudēt ar vairāk kā astoņu punktu pārsvaru.

Tikmēr A grupā pašlaik otrajam posmam kvalificējusies Stambulas "Fenerbahce" komanda no Turcijas, bet uz pārējām trim ceļazīmēm joprojām pretendē piecas vienības.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi