Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

VEF Rīga VTB līgas regulāro sezonu noslēdz ar svarīgu uzvaru

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta pēdējās kārtas spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 98:95 (22:22, 17:19, 27:19, 32:35) uzvarēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu no Krievijas, iegūstot labākas pozīcijas pirms izslēgšanas spēlēm.

Latvijas čempionu labā 20 punktus guvis Kaspars Bērziņš, kura kontā arī 13 atlēkušās bumbas, pie 17 punktiem tika Kristaps Janičenoks, bet 14 punktus iekrāja amerikānis Viljams Denjelss un lietuvietis Antans Kavaļausks. "Lokomotiv-Kubaņ" rindās rezultatīvākais tikmēr ar 20 punktiem bija amerikānis Džeimss Berons.

Mača rezultāts tikla atklāts pēc divām nospēlētām minūtēm, kad Bērziņš realizēja tālmetienu, bet turpinājumā ritēja izteikta "punkts punktā" cīņa. Pirmajā ceturtdaļā laukuma saimnieku lielākais pārsvars bija četru punktu izteiksmē, bet veiksmīgā ceturtdaļas otrā puse ļāva vienu brīdi "VEF Rīga" būt vadībā pat ar pieciem punktiem. Pašā ceturtdaļas izskaņā gan mājinieki guva piecus punktus pēc kārtas un panāca neizšķirtu 22:22.

Otrās ceturtdaļas ievadā komandas pamīšus pabija vadībā ar vienu punktu, bet tās vidū sešus punktus pēc kārtas izdevās gūt rīdziniekiem, kuri pārņēma vadību ar 32:27. Vadību viesiem izdevās saglabāt arī cīņas turpinājumā, kas jau ierasti ritēji ļoti līdzvērtīgi. Priekšpēdējā ceturtdaļas minūtē mājiniekiem izdevās izkarot divu punktu pārsvaru, bet pēc abpusēji neveiksmīgiem uzbrukumiem pirmās 20 mača minūtes noslēdzās ar rezultātu 41:39 "Lokomotiv-Kubaņ" labā.

Trešo ceturtdaļu "VEF Rīga" sāka ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tomēr ilgi pārsvaru nosargāt nespēja. Ceturtdaļas vidū pamīšus vadībā pabija abas komandas, tomēr neliels iniciatīvas pārsvars piederēja viesiem. Trīs ar pusi minūtes pirms ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" pārsvars bija septiņu punktu izteiksmē (60:53), bet līdz tās beigām mājinieki atguva tikai vienu punktu - 66:60.

Cīņas pēdējo ceturtdaļu ar agresīvāku sniegumu uzsāka laukuma saimnieki, kas pirmo piecu minūšu laikā deficītu samazināja līdz minimumam (78:77). Turpinājumā cīņa turpinājās ļoti saspringtā gaisotnē, bet "VEF Rīga" pusotru minūti pirms beigām atradās vadībā ar 87:84. Lai arī pēc tam laukuma saimnieki divos uzbrukumos pēc kārtas realizēja tālmetienus, rīdziniekiem izdevās saglabāt viena punkta pārsvaru. Tā 20 sekundes pirms cīņas noslēguma "VEF Rīga" bija vadībā ar 93:90, bet atlikušajā laikā izmantoja viesu kļūdas uzbrukumā un noslēdza maču ar panākumu - 98:95.

Latvijas čempioni šo maču aizvadīja tikai astoņu spēlētāju sastāvā, jo vairāki spēlētāji vīrusa saslimšanas dēļ tika atstāti Rīgā, bet līdzi uz Krasnodaru nebija paņemti gados jaunākie kluba basketbolisti.

"VEF Rīga" komanda ar 11 uzvarām 18 spēlēs ieņēma ceturto vietu B apakšgrupā un sacensību astotdaļfinālā spēkosies "Astana" no Kazahstānas.

Tāpat ierindošanās ceturtajā vietā savā grupā ļauj rīdziniekiem iegūt mājas laukuma priekšrocības "play-off" pirmajā raundā. 

"Lokomotiv-Kubaņ" komanda šosezon cīnās sekmīgi un ir sasniegusi Eiropas kausa pusfinālu, kur pirmajā mačā trešdien ar 97:87 izbraukumā spēja pārspēt Spānijas vienību "Valencia Basket".

Pēdējā laikā Krasnodaras kluba rindās lieliski spēlē Lietuvas valstsvienības basketbolists Sims Jasaitis, kurš pēdējās divas nedēļas ticis atzīts par Eiropas kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Turklāt nesenajā spēlē pret Valensiju Jasaitis guva 23 punktus, uzstādot Eiropas kausa pusfināla rekordu ar septiņiem iemestiem trīspunktu metieniem.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Šajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi