Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Ventspils basketbolisti uzvar, Liepājas lauvas zaudē BBL spēlēs

BBL elites grupas pamatturnīrā 11 komandas sacenšas divos apļos, noskaidrojot piecus izslēgšanas turnīra dalībniekus. Trīs komandas – Kauņas Žalgiris, Viļņas Lietuvos rytas un VEF Rīga – Baltijas līgai pievienosies tikai izslēgšanas spēlēs.
Baltijas Basketbola līgas elites grupas spēlēs piektdien BK Ventspils viesos ar 84:74 (39:31) uzvarēja Ķēdaiņu Kedainiai/Triobet komandu, bet Liepājas lauvas zaudēja basketbola klubam Šiauliai 68:75 (31:36).

Šauļos mājinieki otrās ceturtdaļas sākumā bija iekrājuši solīdu 26:10 pārsvaru, taču liepājnieki atbildēja ar 12:2 spurtu, bet drīz pēc lielā pārtraukuma uz mirkli arī izvirzījās vadībā (44:43). Tomēr Šauļu komanda atgriezās priekšā un nelielu starpību nosargāja līdz pat mača beigām.

Rezultatīvākais Liepājas lauvu rindās ar 18 punktiem bija Džošua Majo.

Ķēdaiņos pirmā puslaika lielāko daļu vadībā bija ventspilnieki, kuri te starpību pieaudzēja līdz aptuveni desmit punktiem, te atļāva mājiniekiem to samazināt līdz minimumam. Jau otrā puslaika sākumā BK Ventspils panāca plus 15, vēlāk arī sasniedz 20 punktu pārsvaru un vairs iniciatīvu pretiniekiem neatdeva.

Semjuels Vilards uzvarētāju labā guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, pa 14 punktiem Mārtiņam Laksam, Mārtiņam Meieram un Jānim Strēlniekam.

Kā zināms, BBL sezonas atklāšanas spēlē abu Latvijas klubu duelī BK Ventspils pārliecinoši pieveica Liepājas lauvas 85:59 (44:35).

Piektdien notika arī pirmās BBL Izaicinājuma kausa izcīņas spēles ar visu triju Latvijas klubu piedalīšanos, un visas beidzās arlatviešiem nelabvēlīgiem rezultātiem. Valmieras basketbolisti cieta sagrāvi 54:83 (30:42) pret Viļņas Sakalai, BA Turība Paņevežā zaudēja Techasas komandai 74:102 (39:55), bet Jelgava piekāpās Rakveres Tarvas basketbolistiem 77:95 (33:51). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi