Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ventspils savā laukumā revanšējas Oldenburgas EWE Basket

BK Ventspils otrdien savā laukumā ar 74:61 pārspēja Oldenburgas EWE Basket klubu Izaicinājuma kausa TOP 16 spēlē, tādējādi izcīnot otro uzvaru pēc kārtas I grupā.

Mārtiņš Meiers ar soda metienu atklāja mača rezultātu, bet līdz nākamajiem komandas gūtajiem punktiem bija jāgaida vairāk kā trīs minūtes. Ceturtdaļas pirmajā pusē ar dažu punktu atrāvienu vadībā turējās EWE Basket, bet tad piecus punktus īsā brīdi guva Džamars Jangs un 11:11 uz tablo. Ar visas komandas pūlēm izdevās ierobežot vācu kluba uzbrukumu, punktus gūstot pašiem un pēc spēlētām 10 minūtēm rezultāts jau patīkams – 19:13.

Pēc Zaķa divpunktu metiena 2.ceturtdaļas sākumā jau +8 mājiniekiem. Otrā desmitminūte aizritēja diezgan līdzīgā cīņā un atpūtā ejot ventiņiem piecu punktu pārsvars pār Oldenburgas klubu (33:28).

Neveiksmīgs mājiniekiem izvērtās trešās ceturtdaļas sākums – pirmās vairāk kā divas minūtes punktus guva tikai viesi, pietuvojoties līdz viena punkta deficītam (33:32). Tad atdzīvojās arī ventiņu uzbrukums, īsā brīdī izdevās gūt deviņus punktus un atrauties. Turpinājumā BK Ventspils nodemonstrēja savu trīspunktnieku arsenālu, ar precīziem tālmetieniem burtiski saplosot vāciešu aizsardzību. Zaķis, Jangs, Grejs un Bērziņš trīs minūšu laikā katrs pa reizei bija precīzi no tālienes, bet ceturtdaļas beigās punktu ar diviem soda metieniem pielika Grejs – 58:43, bet jāspēlē vēl 10 minūtes.

Pēdējās ceturtdaļas sākums atkal ne pārāk sekmīgs – kamēr pašiem izdevās iemest divus (Grejs), viesi atbildēja ar deviņiem punktiem un pietuvojās līdz 52:62. Īsti laikā bija Artūra Bērziņa trejacis, Greja precīzie divi soda metieni un kārtējie divi Zaķa punkti – ventiņi panāca 69:52, bet jāspēlē vēl sešarpus minūtes. Atlikušajā laikā viesi mazliet samazināja rezultāta starpību, tomēr BK Ventspils panākums apdraudēts netika – 74:61, kas nozīmē, ka ventspilnieki ir pārāki arī divu spēļu summā.

Ar 18 punktiem rezultatīvākais uzvarētājiem bija Džamars Jangs, 14 Stīvena Greja kontā, bet pa 11 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis. Nākamā spēle Izaicinājuma kausā ventspilniekiem būs 22.februārī, kad izbraukumā jārevanšējas ZZ Leiden par nepatīkamo zaudējumu Ventspilī.

FIBA Izaicinājuma kauss, TOP 16 spēle

BK Ventspils – Oldenburgas EWE Basket 74:61 (19:13; 14:15; 25:15; 16:18)

Ventspils: Jangs 18, Grejs 14, Meiers 11+6ab., Zaķis 11, Bērziņš 8, Abernetijs 7+6piesp.,Diane 5+10ab.,Strēlnieks, Vilards


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi