Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils un Jelgavas basketbolistiem panākumi BBL turnīra spēlēs

Latvijas komandas Ventspils un Jelgava otrdien izcīnīja uzvaras Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrā posma jeb Top16 sacensību ceturtās kārtas spēlēs.
Ventspilī vietējais klubs ar rezultātu 103:76 (25:23, 29:13, 17:21, 32:19) uzvarēja Igaunijas komandu Parnu.

Pa 15 punktiem uzvarētāju labā guva Artūrs Bērziņš un amerikānis Donalds Simss, 13 punkti Sanda Valtera kontā, bet pie 11 punktiem tika Mārtiņš Meiers. Laukumā devās visi 12 mačam pieteiktie Ventspils basketbolisti, katram no viņam gūstot vismaz divus punktus. 

Viesu rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija lietuvietis Osvalds Matuļonis. 

Ventspils turnīra Top16 kārtā sacenšas E apakšgrupā, kur ar trim uzvarām trīs spēlēs līderpozīcijā atrodas Latvijas klubs Barons kvartāls. Trīs panākumi četrās spēlēs ir Ventspils kontā, bet viena uzvara trīs mačos ir Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Lietuvas komandai Panevēžas Lietkabelis. Tikmēr Parnu vienība cietusi neveiksmes visās četrās spēlēs. 

Savukārt Jelgavas basketbolisti savu skatītāju priekšā ar 114:93 (31:18, 26:22, 32:25, 25:28) pārspēja Lietuvas vienību Palanga/Triobet.

Artūrs Dušelis jelgavnieku labā guva 26 punktus, 22 punkti Sanda Silava kontā, pie 19 punktiem tika amerikānis Šedriks Heinss, bet 17 punktus iekrāja Edgars Krūmiņš. Palangas vienības rindās tikmēr rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Ēvalds Lengvīns. 

G apakšgrupā pirmajā vietā ar trim panākumiem tikpat spēlēs ir Armanda Šķēles pārstāvētā Tallinas Kalev/Cramo komanda no Igaunijas. Otrā ir Lietuvas komanda Prienai ar divām uzvarām trīs cīņās, bet Jelgava uzvarējusi divās no četrām spēlēm. Bez uzvarām pagaidām šajā grupā cīnās Palanga/Triobet

Kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi