Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vestbruka triple-double neglābj Thunder no zaudējuma Pacers un lieliskajam Sabonim

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā ceturtdien ar triple-double izcēlās Rasels Vestbruks, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Oklahomsitijas Thunder, kas izbraukumā ar rezultātu 106:108 (29:22, 34:28, 25:31, 18:27) cieta zaudējumu pret Indiānas Pacers, savukārt serbu spēlētāja Nikola Jokičas pēdējās sekundes precīzais metiens atnesa Denveras Nuggets uzvaru pār Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas Mavericks.

Šīs cīņas gaitā "Pacers" vienība atspēlēja 19 punktu deficītu un divas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām ar precīzu Veslija Metjūsa metienu izrāva uzvaru.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija lietuvietis Domants Sabonis, savukārt "Thunder" rindās ar 19 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vestbruks, bet rezultatīvākais ar 36 punktiem bija Pols Džordžs.

"Šī komanda cīnās. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es izvēlējos pārnākt uz "Pacers"," pēc spēles komentēja uzvaras grozu guvušais Metjūss. "Mēs cīnāmies, mēs konkurējam. Mums bija nepieciešama uzvara pret "play-off" komandu, un tas ir tas, kas mums jādara turpmāk."

Citā mačā "Nuggets" mājās ar rezultātu 100:99 (26:29, 25:28, 28:32, 21:10) izrāva uzvaru pār Porziņģa pārstāvēto "Mavericks".

Nepilnas sešas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām ar "danku" "Mavericks" vadībā izvirzīja Luka Dončičs, savukārt "Nuggets" komandai uzvaru līdz ar beigu sirēnu atnesa Jokičs, kurš realizēja sarežģītu pustālo metienu pāri sedzēja rokām.

 

Spēles varonim Jokičam nedaudz pietrūka līdz "triple-double", izceļoties ar 11 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvas piespēlēm, savukārt rezultatīvākais "Nuggets" rindās ar 33 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Pols Milseps. Tikmēr "Mavericks" komandā vēl tuvāk "triple-double" bija Dončičs, kuram 24 punkti, 11 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles.

Teksasas vienībai šis bija septītais zaudējums pēc kārtas, un tā reāli nepretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Bostonā vietējā "Celtics" komanda ar 126:120 (25:38, 31:24, 37:29, 33:29) uzvarēja Sakramento "Kings".

Kairijs Ērvings uzvarētājiem izcēlās ar 31 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm, gūstot vien savu otro "triple-double" karjerā, savukārt "Kings" sastāvā ar 34 punktiem izcēlās Badijs Hīlds.

Citviet Jūtas "Jazz" mājās ar rezultātu 120:100 (34:25, 30:30, 27:26, 29:19) apspēlēja Minesotas "Timberwolves".

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Donovans Mičels, kura kontā 24 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, tikmēr pretējā nometnē Karls Entonijs Taunss izcēlās ar 26 punktiem un 12 bumbām zem groziem.

Pirms spēles sanākušos skatītājus uzrunāja "Jazz" īpašnieks Geila Millere, kura mudināja uzvesties ar cieņu pret spēlētājiem. "Mēs neesam rasistu kopiena. Neviens neuzvar, kad pazūd cieņa vienam pret otru," teica Millera.

Otrdien jau tika ziņots, ka konfliktā ar fanu iekļuva Vestbruks, kurš spēlē pret "Jazz" apmainījās asiem vārdiem ar kādu no tribīnē sēdošajiem pāriem. Pats basketbolists apgalvoja, ka ticis rasistiski apvainots. Savukārt Millers paziņoja, ka konfliktā iesaistītajam fanam uz mūžu ir liegts apmeklēt vietējās arēnas pasākumus.

Citā mačā Lebrona Džeimsa pārstāvētā Losandželosas "Lakers" izbraukumā ar rezultātu 98:111 (25:33, 29:32, 30:25, 14:21) cieta kārtējo zaudējumu Toronto "Raptors" vienībai.

Kanādas komandas rindās ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, savukārt "Lakers" vienībā Džeimss atzīmējās ar 29 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Šis bija "Lakers" sestais zaudējums pēdējās septiņās spēlēs, un arī tā reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā.

Austrumu konferences un visas līgas līderpozīcijā ar 51 uzvaru 68 cīņās ir Milvoki "Bucks", kam ar 49 panākumiem 69 spēlēs seko Toronto "Raptors". Tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 36 uzvarām 70 spēlēs ir sestajā vietā.

Rietumu konferencē vadībā ar 46 panākumiem 67 mačos ir čempione Goldensteitas "Warriors", kurai ar 45 uzvarām 67 cīņās seko Denveras "Nuggets". Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" 68 spēlēs guvusi 39 uzvaras, kas tai dod septīto vietu, Daira Bertāna pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" ar 30 uzvarām 70 dueļos ir 12.vietā, bet Dalasas "Mavericks", kurā ir Kristaps Porziņģis, ar 27 panākumiem 68 cīņās ir 14.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā futbola faniem savas durvis ver Lidl Arena

Paplašinot savu Latvijas futbola atbalsta programmu, “Lidl Latvija” ir noslēgusi sadarbības līgumu ar “Playoff Arena”. Lai simbolizētu “Lidl” atbalstu šai futbola arēnai un Latvijas futbolam k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi