Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Lakers NBA fināla otrajā spēlē atkārtoti uzvar traumu nomocīto Heat

Nacionālās basketbola līgas (NBA) otrajā finālspēlē piektdien uzvaru svinēja Losandželosas Lakers, kas traumu mocīto Miami Heat apspēlēja jau otro reizi.

Losandželosas "Lakers" ar 124:114 (29:23, 39:31, 35:39, 21:21) uzvarēja Maiami "Heat". Sērijā līdz četrām uzvarām "Lakers" ir vadībā ar 2-0.

"Heat" noslēdzošajā ceturtdaļā bija vismaz piecas iespējas pietuvoties tuvāk par astoņu punktu deficītu, taču "Lakers" pretiniekiem liedza sajust uzvaras potenciālu, un Lebrons Džeimss mača izskaņā iemeta divus tālmetienus, panākot 117:104.

Miami komandai atspēlēties bija grūti, jo traumu dēļ otrajā duelī nepiedalījās Bams Adebajo un Gorans Dragičs. 

Tikmēr Entonijs Deiviss izcēlās ar lielisku sniegumu, iekrādams 32 punktus un 14 atlēkušās bumbas. Zīmīgi, ka visas spēles laikā Deiviss garām aizmeta vien piecus metienus (15/20). Džeimss savā desmitajā NBA finālā izcēlās ar 33 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

"Lakers" komandā vēl 16 punktus un desmit rezultatīvas piespēles pievienoja Reidžons Rondo.

"Heat" rindās 25 punkti, astoņas bumbas zem groziem un 13 rezultatīvas piespēles Džimijam Batleram, kamēr par punktu mazāk iemeta Kellijs Oliniks, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas. Tailers Hero izcēlās ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

"Viņiem ir laba auguma spēlētāji, kā arī top līmeņa spēlētājs Deiviss," pēc zaudējuma teica "Heat" galvenais treneris Ēriks Spolstra. 

Savukārt Džeimss norādīja, ka arī desmitajā finālā spēlēt ir aizraujoši. "Būt finālā nekad neapnīk," piebilda Džeimss, kuram šogad ir iespēja izcīnīt ceturto čempionu titulu ar jau trešo NBA komandu. "Tāpēc arī tik smagi strādāju, jo vēlos aizvadīt mačus jūnijā vai oktobrī."

Trešo sērijas spēli abas komandas aizvadīs svētdien.

"Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Savukārt "Lakers" ir sešpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi