Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VIDEO: Bertāns ar svarīgu tālmetienu sekmē Spurs uzvaru pār Mavericks

Svarīgu tālmetienu cīņas izskaņā iemetot latvietim Dāvim Bertānam, viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 105:101 (20:35, 25:21, 30:24, 30:21) uzvarēja Dalasas Mavericks.

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā aizmeta garām vienīgo divpunktnieku, bet grozā raidīja četrus no pieciem trejačiem, tādējādi kopumā gūstot 12 punktus.

 

Vēl Bertāna kontā četras atlēkušās bumbas un viens bloķēts metiens. Kamēr viņš bija laukumā, Spurs iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrais labākais rādītājs komandā.

Spurs sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija no rezervistu soliņa nākušais itālis Marko Belinelli, kamēr pa 14 punktiem sameta Rūdijs Gejs, Petijs Milss un Demars Derozans, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Mavericks komandu no zaudējuma neglāba slovēņu zvaigznes Lukas Dončiča 25 punkti, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, bet 13 punktus pievienoja Veslijs Metjūss.

Mača pirmajā puslaikā izteikts pārsvars piederēja Mavericks komandai, kas turklāt spēja iegūt teju 20 punktu pārsvaru. Lielajā pārtraukumā mājinieki gan devās ar tikai 11 punktu handikapu (56:45), bet otrajā puslaikā Spurs veica pakāpenisku atspēlēšanos.

Viesi pretiniekus panāca ceturtajā ceturtdaļā, un tas lielā mērā izdevās tieši Bertāna dēļ, jo trīs no četriem saviem tālmetieniem viņš iemeta noslēdzošajā ceturksnī. Ļoti svarīgs bija tieši pēdējais, kad latvietis vienu minūti un 41 sekundi pirms pamatlaika beigām ar precīzu trejaci izvirzīja Spurs vadībā (99:96), bet pēc tam Mavericks basketbolisti sāncenšus vairs nepanāca.

Spurs ar 26 uzvarām 46 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr Mavericks guvusi 20 panākumus 44 cīņās un šajā konferencē atrodas 13.pozīcijā starp 15 komandām.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Minesotas Timberwolves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi