Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VIDEO: Bertāns iemet 21 punktu uguņošanā Vašingtonā; Hārdens atbild ar 59

Vēl vienu lielisku spēli NBA regulārajā turnīrā trešdien aizvadīja Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Vašingtonas Wizards komanda savā laukumā iemeta 158 punktus pret spēcīgo Hjūstonas Rockets, bet tomēr pamanījās zaudēt.

Vašingtonas komanda līdz pat pirmā puslaika izskaņai atradās iedzinējos ļoti rezultatīvā spēlē, bet pēc spēlētām 24 minūtēm tomēr bija priekšā ar 77:76. Otrais puslaiks izvērtās gūtiem punktiem vēl bagātāks, Vašingtonai tajā gūstot 81 punktu, kamēr Hjūstona iemeta par diviem vairāk un izrāva panākumu viesos. Vēl septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Bredlijs Bīls ar trim soda metieniem panāca Vašingtonai neizšķirtu 158:158, bet Rockets līderis Džeimss Hārdens atbildēja ar vienu no diviem realizētiem sodiņiem 2,4 sekundes līdz beigām, ar ko bija gana uzvarai.

Zīmīgi, ka šī bija visu laiku trešā rezultatīvākā NBA spēle, kas noslēgusies pamatlaikā - komandas kopā guva 317 punktus.

Šajā uguņošanā piedalījās arī Bertāns, kurš 27 minūšu laikā realizēja sešus no deviņiem tālmetieniem, vienīgo divpunktnieku un soda metienu, gūstot 21 punktu. Tāpat latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Ar Dāvi laukumā Vašingtona guva par četriem punktiem vairāk kā pretinieki. Zīmīgi, ka Dāvis otro spēli pēc kārtas realizē vismaz piecus trejačus un gūst virs 20 punktiem.

Rezultatīvākais Vašingtonai ar 46 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 23 pievienoja Rui Hačimura.

Tikmēr Hjūstonai Hārdenam 59 punkti (karjeras rekords 61) un deviņas piespēles, bet vēl viens triple-double Raselam Vestbrukam, kurš izcēlās ar 17 punktiem, 10 atlēkušajām un 12 piespēlēm. Tāpat 21 punkts Klintam Kapelam.

 

Citā mačā 20 minūtes laukumā izpelnījās Rodions Kurucs, viņa pārstāvētajai Bruklinas Nets komandai savā laukumā ar 108:118 piekāpjoties Indianas Pacers. Nets tā bija trešā neveiksme četros mačos, kamēr Pacers - pirmā uzvara sezonā.

Spēli labāk sāka viesi, tomēr otrajā ceturtdaļā Nets pārņēma vadību. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo otro puslaiku Indiana uzvarēja ar 58:45, droši triumfējot visā mačā. Uzvarētājiem četri no pieciem pamatsastāva spēlētājiem guva vismaz 20 punktus, bet rezultatīvākais ar 29 bija lietuvietis Domants Sabonis. 

Bruklinai tikmēr Kairijs Īrvings iemeta 28 punktus, bet Spensers Dinvīdijs pievienoja 20. Kurucs iemeta vienu no diviem pustālajiem metieniem, kā arī aizmeta garām abus soda metienus, gūstot divus punktus. Viņa rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un viena pārtverta piespēle. Ar Kurucu laukumā Bruklina guva par četriem punktiem vairāk kā pretinieki.

Austrumu konferences kopvērtējumā Bruklina ar bilanci 1-3 ieņem 11. vietu, kamēr Vašingtona ar šādiem pat rādītājiem ir vēl divas vietas zemāk.

Rietumos Kristaps Porziņģis un Dalasas Mavericks ar 3-1 bilanci ir ceturtie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi