Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VIDEO: Bertāns NBA laukumos atgriežas ar 21 punktu Spurs uzvarā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc divu maču izlaišanas svētdien atgriezās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio Spurs sastāvā, izceļoties ar 21 gūtu punktu.

Tikmēr Spurs regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 132:119 (36:26, 34:43, 29:17, 33:33) uzvarēja Vašingtonas Wizards komandu.

Bertāns iepriekšējos divus mačus izlaida personīgu iemeslu dēļ, bet svētdien viņš atgriezās laukumā. Šosezon viņš vēl nevienā spēlē nebija iemetis 20 punktus.

Latviešu uzbrucējs svētdienas cīņā laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no trim divpunktu metieniem un piecus no astoņiem tālmetieniem. Tāpat viņa kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un trīs piezīmes.

Kamēr Bertāns bija laukumā, Spurs iemeta par 20 punktiem nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Pāris dienas atpūtos no basketbola, un man šoreiz bija svaiga enerģija. Komanda aizvadīja otro spēli divās dienās, tāpēc man bija jābūt visenerģiskākajam laukumā," pēcspēles intervijā FOX Sports televīzijai teica Bertāns, kurš šajā cīņā iemeta piecus no astoņiem trīspunktniekiem. "Kad trāpi pirmos pāris metienus, tas ļoti palīdz pārliecībai un ļauj turpināt mest ar augstu precizitāti."

"Lai varētu šādu mest, ir jāpaveic liels darbs gan fiziski, gan mentāli. Lai tiktu pie stabilitātes, tas nenozīmē tikai to, ka jāmet katru dienu. Ir jābūt arī sakārtotai galvai. Ja met ar 50% precizitāti, tas nozīmē, ka pēc viena garām aizmest metiena nākamajam jābūt grozā," stāstīja Bertāns.

Latvietis norādīja, ka Spurs komanda otrajā ceturtdaļā ielaidusi 43 punktus, jo vienība atslābinājusies, ļaujot pretiniekiem veikt ātros uzbrukumus un tikt pie brīviem metieniem,

"Lielajā pārtraukumā runājām, ka nedrīkstam atkārtot šīs kļūdas, kas trešajā ceturksnī jau viņiem lika mest ar zemu precizitāti. Uzvaru mums deva aizsardzība," uzsvēra Bertāns.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Lamarkuss Oldridžs, kurš izcēlās ar 30 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kamēr pa 16 punktiem pievienoja Deriks Vaits un Braiens Forbss.

Arī šajā cīņā Spurs vienībai nepalīdzēja viens no līderiem Demars Derouzans.

Savukārt Wizards sastāvā pa 21 punktam iemeta Bredlijs Bīls un čehs Tomāšs Satoranskis, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas.

Spurs šajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, lai gan pirmo puslaiku tā noslēdza tikai ar viena punkta pārsvaru (70:69). Tiesa, jau otrā puslaika sākumā mājinieki veica izrāvienu, kas ļāva iegūt vairāk nekā desmit punktu vadību, bet noslēdzošajā ceturksnī Sanantonio kluba handikaps pārsniedza arī 20 punktus.

Tikmēr Bertāns 11 no saviem punktiem guva pirmajā puslaikā, bet desmit viņš iemeta otrajā, sekmējot komandas izrāvienu.

Spurs ar 29 uzvarām 51 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas septītajā vietā, kamēr Wizards ar 21 panākumu 49 mačos ir desmitā Austrumos.

Nākamo maču Spurs aizvadīs otrdien, kad uzņems Fīniksas Suns.

ziņa papildināta ar Bertāna komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi