Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Pols NBA visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā pakāpjas uz trešo vietu

Fīniksas Suns komandas uzvarā otrdien savā laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē Kriss Pols kļuva par līgas trešo visu laiku labāko piespēlētāju.

Fīniksas "Suns" mājās pieveica Ņūorleānas "Pelicans" ar 112:100 (22:36, 26:23, 28:23, 36:18).

Pols šajā mačā sakrāja 14 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un 18 rezultatīvas piespēles.

36 gadus vecais Pols ar 10 346 rezultatīvām piespēlēm karjerā tagad ieņem trešo vietu NBA visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā, apsteidzot gan Marku Džeksonu, gan Stīvu Nešu. Saspēles vadītājs visus savus punktus guva otrajā puslaikā, pievienojot desmit rezultatīvas piespēles.

Turpmāka virzīšanās augšup varētu būt apgrūtināta, jo Džeisons Kids ieņem otro vietu ar 12 091 rezultatīvu piespēli, bet Džons Stoktons ir ranga pirmais numurs ar 15 806 rezultatīvām piespēlēm.

"Tas nozīmē daudz," sacīja Pols. "Esmu pateicīgs. Ne tikai par būšanu šajā komandā vai joprojām spēlējot līgā, bet vienkārši spēlējot. Es to neuztveru kā kaut ko pašsaprotamu."

Pols arī pakāpās uz 45.vietu līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, ar 20 056 punktiem apsteidzot "Suns" iepriekšējo gadu zvaigzni Tomu Čembersu.

"Ir lieliskii skatīties uz izcilību," pēc mača teica "Suns" treneris Montijs Viljamss.

"Suns" rindās ar 22 punktiem izcēlās Mikals Bridžs, bet vēl pieci spēlētāji guva no 13 līdz 18 punktiem.

"Pelikāniem" ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās lietuvietis Jons Valančūns.

Citā otrdienas spēlē čempionvienība Milvoki "Bucks" pārtrauca triju zaudētu spēļu sēriju. Detroitas "Pistons" savā laukumā kapitulēja čempioniem ar 89:117 (20:27, 19:30, 23:33, 27:27).

Jannis Adetokunbo uzvarētāju sastāvā pabeidza spēli ar 28 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm, astoņām atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem.

Pretinieku rindās 21 punktu guva Džeremijs Grānts.

Milvoki vienība, kas spēlēja bez Krisa Midltona, kuram otrdien tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu Austrumos.

Tikmēr Losandželosā Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss un Rasels Vestbruks kopā guva 84 punktus, Losandželosas "Lakers" pieveicot Hjūstonas "Rockets" ar 119:117 (32:35, 32:35, 23:19, 32:28).

Džeimsa kontā 30 punkti un desmit rezultatīvas piespēles, Deiviss sakrāja 27 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Rasels - 27 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesiem, kuri mājiniekiem vadībā izvirzīties neļāva visu otro un trešo ceturtdaļu, 26 punktus un 16 atlēkušās bumbas sakrāja Kristians Vuds, bet 24 punktus - Džeilens Grīns.

Ar trešo uzvaru pēc kārtas "Lakers" ar bilanci 5-3 Rietumos aiz Jūtas "Jazz" (6-1) un Goldensteitas "Warriors" (5-1) pakāpās uz trešo vietu.

Jau zinots, ka Dalasas "Mavericks" komanda otrdien, nespēlējot Kristapam Porziņģim, savā laukumā ar 110:125 (30:24, 32:46, 26:29, 22:26) piekāpās Sakramento "Kings" komandai.

Porziņģis muguras lejasdaļas sāpju dēļ iepriekšējās otrdienas cīņu noslēdza priekšlaicīgi un nedevās laukumā arī iepriekšējās trijās cīņās. Par viņa nespēlēšanu otrdien tika paziņots pēcpusdienā pirms cīņas.

Dalasiešiem ar 33 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām atzīmējās Luka Dončičs, 25 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem sakrāja Džeilens Bransons, bet Tims Hārdevejs juniors finišēja ar 13 punktiem.

Viesiem četri basketbolisti pārsniedza 20 gūto punktu robežu. 25 punkti tika Taileram Hiro, 23 punkti, kā arī pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm - Džimijam Batleram, bet pa 22 punktiem sakrāja Kails Laurijs, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles un piecas arlēkušās bumbas, un Bams Adebajo ar 13 atlēkušajām bumbām.

"Mavericks" ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu grupā, kamēr "Heat", kam tā bija piektā uzvara pēc kārtas, ar sešām uzvarām septiņos dueļos ir Austrumu grupas līdere.

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi