Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Porziņģim 20 punkti un trīs bloki Mavericks uzvarā

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 20 gūtiem punktiem un trim bloķētiem metieniem, palīdzot Dalasas Mavericks izcīnīt uzvaru.

Mavericks viesos ar 122:111 (34:29, 31:29, 30:27, 27:26) uzvarēja Detroitas Pistons.

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā iemeta 20 punktus, grozā raidot astoņus no 13 divpunktu metieniem un visus četrus "sodiņus". Liepājnieks netrāpīja nevienu no pieciem izpildītajiem tālmetieniem. Tāpat viņa rēķinā astoņas bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, trīs bloķēti metieni, četras personīgās piezīmes, bet Mavericks ar viņu laukumā guva par 17 punktiem vairāk nekā ielaida.

Ar "triple double" izcēlās Luka Dončičs - 41 punkts, 12 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles, kamēr "Pistons" rindās 23 punkti un 15 atlēkušās bumbas Andrē Dramondam.

Aizvadītais mačs norisinājās Meksikas galvaspilsētā Mehiko, un Dončičs kļuva par pirmo basketbolistu NBA, kuram ārpus ASV vai Kanādas robežām, izdevies izcelties ar "triple double".

Porziņģis maču iesāka ar trim neprecīziem "trejačiem", taču brīdi vēlāk veica divus izgājienus līdz grozam, iekrājot jau četrus punktus. Pirmās ceturtdaļas beigās viņš tika nomainīts un laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū, taču šajās 12 minūtēs ar rezultativitāti neizcēlās. Otro puslaiku latvietis iesāka ar bumbas triecienu grozā no augšas, kuru palīdzēja izkārtot Dončičs. Nākamajās divās minūtēs liepājnieks ar diviem bloķētiem metieniem nosargāja savu grozu neskartu un līdz ceturtdaļas beigām iemeta vēl sešus punktus.

Noslēdzošās ceturtdaļas piektajā minūtē Dončičs vēlreiz lieliski piespēlēja Porziņģim, kurš ar iespaidīgu "danku" noslēdza uzbrukumu. Nepilnas trīs minūtes vēlāk viņam arī izdevās triekt bumbu grozā pāri Dramondam, savus pēdējos punktus gūstot ar šo iespaidīgo epizodi.

Nākamā spēle Dalasas vienībai paredzēta sestdien pret Miami Heat.

Mavericks šosezon 24 spēlēs izcīnījusi 17 panākumus, kas Rietumu konferencē ļauj ieņemt trešo vietu.

Pievienots video un 6.-8. rindkopa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi