Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Porziņģis ar 25 punktiem palīdz Mavericks izcīnīt uzvaru Denverā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 25 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 116:103 (28:29, 34:22, 31:22, 23:30) uzveica Denveras "Nuggets", pārtraucot pretiniekiem piecu uzvaru sēriju.

Porziņģim iepriekšējā mačā tika dota atpūta, bet sestdien viņš atgriezās laukumā, kur pavadīja 28 minūtes un 56 sekundes, grozā raidot piecus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem tālmetieniem. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām viņš izpildīja precīzu tālmetienu centra apļa tuvumā un panāca 114:97, pēc tam "Mavericks" komandai spēlējot ar rezervistiem. 

Liepājnieks arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus un četrreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā iemeta tikpat daudz punktu, cik ielaida.

Tāpat pār vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezās Luka Dončičs, kurš guva 21 punktu un veica 12 rezultatīvas piespēles, bet 20 punktus pievienoja Džošs Ričardsons. Zem groziem ar 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Dvaits Pauels, bet pārliecinoši labākais +/- rādītājs (+22) bija Timam Hārdevejam junioram.

"Nuggets" no zaudējuma neglāba Nikola Jokiča 26 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Vēl mājiniekiem pa 23 punktiem guva Maikls Porters juniors un Vils Bārtons.

"Mavericks" vadībā nostiprinājās trešajā ceturtdaļā, kad realizēja deviņus no 18 tālmetieniem, no divpunktu zonas izdarot vien sešus raidījumus. Ričardsons šajā nogrieznī realizēja trīs "trejačus", bet Maksi Klēbers - divus. 

"Mavericks" ar 20 uzvarām 37 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, bet "Nuggets" ar 22 panākumiem 38 cīņās ir sestā.

Dalasieši turpinājumā atgriezīsies mājās, kur aizvadīs divas spēles ar Losandželosas "Clippers".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi