Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Porziņģis ar 38+13 kaldina Mavericks uzvaru

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien izcēlās ar 38 punktiem un daudzpusīgu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kaldinādams Dalasas Mavericks komandas uzvaru.

''Mavericks" viesos ar rezultātu 111:91 (28:24, 35:20, 18:21, 30:26) pārspēja Minesotas "Timberwolves" komandu.

Dalasas vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas līderis Luka Dončičs, kurš savainojis kreisās rokas īkšķi.

Porziņģis ar 38 punktiem atkārtoja savu labāko rezultātu, pārstāvot "Mavericks" komandu, un tikai par trim punktiem atpalika no jauna karjeras rekorda. Tāpat viņš ceturto reizi karjerā vienā spēlē realizēja sešus tālmetienus.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 36 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no 11 divpunktu metieniem, sešus no 14 "trejačiem" un sešus no desmit soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja piecus metienus, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā iemeta par 22 punktiem vairāk nekā ielaida.

Šī Porziņģim bija jau otrā spēle pēc kārtas, kurā viņš iemetis sešus tālmetienus, bet kopumā šosezon viņš to paveicis trīs reizes. Tāpat viņš kļuva tikai par otro "Mavericks" spēlētāju pēc Dirka Novicka, kuram viena mača laikā izdevies gūt vismaz 35 punktus, izcīnīt desmit atlēkušās bumbas un izdarīt piecus blokus. Šādam sniegumam viņš papildus pievienoja vismaz piecus tālmetienus, ko vēl neviens spēlētājs līgā nav iespējis, kamēr latvieša rēķinā ir divi šādi mači.

Liepājnieks svētdienas spēlē jau 21.reizi šosezon atzīmējās ar "double-double", atkārtojot savu karjeras labāko sniegumu. "Triple-double" viņš vēl ne reizi nav iekrājis.

Vēl uzvarētājiem 27 punktus guva Sets Karijs, bet 19 punkti bija Timam Hārdevejam junioram.

Mājiniekiem ar 16 punktiem atzīmējās D'Endželo Rasels, bet 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Huančo Ernagomesam.

Jau pirmajā "Mavericks" uzbrukumā mājinieki ar noteikumu pārkāpumu apturēja Porziņģa centienu triekt bumbu grozā no augšas. Liepājnieka abi soda metieni bija precīzs un Dalasas komanda izvirzījās vadībā.

Turpinājumā Porziņģis vairāk iesaistījās spēlēs aizsardzībā, bloķējot pāris metienu un atstājot punktu gūšanu komandas biedru ziņā. Mača piektajā minūtē viņš realizēja savu pirmo tālmetienu mačā un panāca 13:8, bet pāris minūtes vēlāk pēc māņkustības iemeta pustālo un raidīja grozā vēl vienu "trejaci" (19:13).

Porziņģis atpūsties devās četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad tablo vēstīja 21:17 "Mavericks" labā, bet laukumā viņš atgriezās pēdējā minūtē (28:21). Otrā ceturkšņa pirmajā minūtē Porziņģis ar metienu pēc pagrieziena guva vēl divus punktus, bet pāris minūtes vēlāk iemeta vienu no diviem "sodiņiem" un realizēja trešo tālmetienu mačā (39:24).

Ceturtdaļas vidū Porziņģis aptuveni minūti bija uz soliņa, bet pēc tam atgriezās un piecas minūtes pirms puslaika beigām ar pāris metieniem nokārtoja sev jau 20 punktus (45:34). Pusminūti pirms puslaika beigām latviešu basketbolists ar pustālo panāca 61:41, bet spēles pirmās 24 minūtes noslēdzās ar 63:44 "Mavericks" labā.

Jau otrā puslaika pirmajā minūtē liepājnieks iemeta vēl vienu metienu trīs punktu vērtē, bet trešās ceturtdaļas turpinājumā viņam nesekmējās ar metieniem kā no spēles, tā arī no soda metienu līnijas. Četras minūtes pirms spēles trešā nogriežņa beigām viņš devās atpūsties (76:59), laukumā atgriežoties ceturtdaļas pēdējā minūtē.

Ceturkšņa noslēdzošajā sekundē Porziņģis tika kavēts aiz tālmetienu līnijas, tādējādi viņš varēja izpildīt trīs "sodiņus" un šoreiz visi bija precīzi - 81:65. Jau ceturtā nogriežņa pirmajā minūtē Porziņģis sasniedza 30 punktu robežu, bet pāris minūtes vēlāk realizēja savu piekto tālmetienu (89:70).

Nākamajā minūtē no Porziņģa rokas grozā lidoja vēl viens trīspunktu metiens, latvietim atkārtojot savu karjeras rekordu realizētajos tālmetienos (95:74). Tuvojoties ceturtdaļas vidum, Porziņģis trieca bumbu grozā no augšas, taču nerealizēja nopelnīto soda metienu (101:79).

Ceturtdaļas viducī gan viņš tika nomainīts, taču pāris minūtes vēlāk atgriezās laukumā (103:88). Ar vienu tālmetienu viņš varēja labot uzreiz divus karjeras rekordus, taču bumba lidoja grozam secen. Spēles pēdējās divarpus minūtes "Mavericks" spēlēja ar tālākajām rezervēm, taču tas netraucēja svinēt uzvaru.

"Mavericks" ar 37 uzvarām 61 spēlē ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Timberwolves" ar 17 panākumiem 59 cīņās ir priekšpēdējā starp 15 komandām.

Turpinājumā "Mavericks" dosies uz Čikāgu, kur pirmdien tiksies ar vietējo "Bulls" komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi