Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

VIDEO: Porziņģis atgriežas ar 16 punktiem un uzvaru

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien aizvadīja savu pirmo spēli šajā sezonā un ar 16 punktiem palīdzēja Dalasas Mavericks komandai svinēt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāt spēlē.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 104:93 (32:16, 28:27, 27:29, 17:21) uzveica Šarlotas "Hornets".

Dalasas komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, turpretī Šarlotas vienībai pārtrūka četru uzvaru sērija.

Porziņģis augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu, bet divus mēnešus vēlāk viņam tika veikta operācija. Jaunās sezonas pirmajās deviņās spēlēs liepājnieks nepiedalījās, pakāpeniski iesaistoties komandas treniņos, bet trešdien viņš pēc nepilnu piecu mēnešu pauzes atgriezās laukumā.

Savā sezonas pirmajā spēlē latvietis laukumā pavadīja 21 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem tālmetieniem un divus no septiņiem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Viesi ar Porziņģi laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

 

"Mavericks" komandā ar 34 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, bet 18 punkti bija Timam Hārdevejam junioram. Enerģiski zem groziem spēlēja Villijs Kolijs-Steins, kurš izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. 

Dalasieši spēlēja bez Džeilena Bransona, Doriana Finnija-Smita, Maksi Klēbera, Dvaita Pauela un Džoša Ričardsona, kuriem pagaidām mačos liedz piedalīties NBA veselības un drošības protokols. Iepriekš tika ziņots, ka "Mavericks" komandā konstatēti četri Covid-19 gadījumi un šī iemesla dēļ vienība slēdza savu treniņu centru.

"Hornets" rindās 18 punktus guva Terijs Roziers, bet pa 16 punktiem bija Gordonam Heivordam un Polam Džemeinam Vašingtonam, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Porziņģis savā atgriešanās mačā uzreiz tika iekļauts "Mavericks" starta pieciniekā kopā ar Dončiču, Hārdeveju , Koliju-Steinu un Vesu Ivundu. Savu sezonas pirmo metienu viņš nerealizēja, bet ar nākamo bija precīzs, grozā raidot tālmetienu no aptuveni tā paša punkta, kura pirms tam Dončičs atklāja cīņas rezultātu.

Vēl vienu "trejaci" viņš realizēja ceturtdaļas vidū, kad panāca 16:10 un nedaudz vēlāk tika nomainīts. Laukumā latviešu basketbolists atgriezās līdz ar otrā ceturkšņa sākumu, pāris minūtes vēlāk realizējot vēl divus metienus - 36:18. Arī spēles otrajā nogrieznī viņš nospēlēja aptuveni pusi, kamēr "Mavericks" pārtraukumā devās ar 17 punktu pārsvaru (60:43).

Spēles otro puslaiku Porziņģis iesāka lieliski un pirmajā minūtē realizēja divus tālmetienus, pirmo grozā raidot pēc meistarīgas māņkustības. Turpinājumā gan "Mavericks" basketbolistu kļūdas ļāva pretiniekiem veikt 12 punktu izrāvienu un samazināt viesu pārsvaru līdz desmit punktiem (66:56). 

Līdzīgi kā iepriekšējās ceturtdaļās, arī trešajā Porziņģis nospēlēja pusi, lai nākamo sāktu no paša sākuma. Ceturtajā ceturksnī viņš gan laukumā pavadīja tikai nepilnas četras minūtes, šajā laikā izpildot trīs neprecīzus metienus. Spēles pēdējā ceturksnī "Mavericks" bija drošā vadībā un svinēja uzvaru.

"Mavericks" šosezon desmit spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem sesto vietu. "Hornets" ar sešiem panākumiem 12 dueļos ir sestā Austrumos.

Dalasas vienība izbraukumu turpinās piektdien Milvoki, kur spēkosies ar vietējo "Bucks" komandu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.


\

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi