Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vienradzis atgriežas

Atgriešanos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos piedzīvojis Kristaps Porziņģis. Ar latvieti ierindā Dalasas Mavericks ar 125:107 uzvarēja Ņūorleānas Pelicans un pietuvojās izslēgšanas spēlēm.

Porziņģis potītes savainojuma dēļ izlaida septiņas spēles. Pret Pelicans viņš spēlēja ierobežotu laiku, par ko iepriekš brīdināja Mavericks galvenais treneris Riks Kārlails. 22 minūtēs gūti 19 punkti (1 p. 3/3, 2 p. 5/9, 3 p. 2/5) un piecas atlēkušās bumbas. Ceturtajā ceturtdaļā, kad mača liktenis praktiski bija izšķirts, Porziņģis laukumā nedevās. Kārlails viņu laida sākumsastāvā, tas atmaksājās, latvietim gūstot 12 no 32 komandas punktiem pirmajās 12 minūtēs. Preses konferencē Mavericks treneris viņu paslavēja: "Domāju, viņa spēles ritms izskatījās pārsteidzoši labs, ņemot vērā, ka viņš izlaidis teju divas nedēļas."

Līdz NBA regulārās sezonas beigām atlikušas vien dažas dienas. Mavericks spēcīgajos rietumos atrodas 6. vietā, lai gan sezonas sākumā bija lielas bažas par komandas sniegumu, kas rezultējās ar baumām par Porziņģa iespējamo aizmainīšanu un nesaskaņām ar Dončiču, ko vēlāk latvietis noliedza, bet pirms dažām nedēļām ugunij eļļu pielēja komandas īpašnieks Marks Kjūbans, intervijā atzīstot, ka abu zvaigžņu starpā tomēr pastāv nesaskaņas. Par spīti Porziņģa iztrūkumam vairākās spēlēs, Mavericks pēdējos 14 mačos izcīnījis 11 uzvaru. Šosezon jaunievedums ir play-in turnīrs, kurā kvalificējas katras konferences vienības no 7. līdz 10. vietai, bet sešas labākās automātiski tiek izslēgšanas spēlēs. Mavericks uz papēžiem min pašreizējā čempionvienība Losandželosas Lakers, kas atrodas vienas uzvaras attālumā. Porziņģa komandai atlikušas vēl divas spēles pret līgas pastarīšiem Toronto Raptors un Minesotas Timberwolves. 

Sāpīgu 116:120 zaudējumu pret Atlantas Hawks piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētais Vašingtonas Wizards. Latviešu snaiperis 31 minūtē guva 14 punktu, realizējot četrus no deviņiem tālmetieniem. Viņa rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un divas pārtvertas piespēles. Komanda iztika bez līdera Bredlija Bīla, kuram ir savainojums. Austrumos Wizards ieņem 10. pozīciju un praktiski ir garantējis vietu play-in turnīrā, kur 7. vieta tiksies ar 8. vietu. Pāra uzvarētājs iekļūs izslēgšanas spēlēs, bet zaudētājs cīnīsies par izšķirošo vietu ar 9. un 10. vietas pāra uzvarētāju. Jaunā sistēma ir ieviesta, lai veicinātu komandu vēlmi cīnīties līdz sezonas beigām, nevis "tankot" un speciāli zaudēt spēles, lai iegūtu pēc iespējas labāku vietu NBA draftā. 

Jauns klubs jāmeklē Rodionam Kurucam. Pēc piecām spēlēm un 15 gūtiem punktiem viens no titula pretendentiem Milvoki Bucks viņu ir atlaidis. Latvijas basketbolists ir izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā, tas nozīmē, ka citām NBA komandām 48 stundu laikā ir iespēja pārņemt viņa līgumu. Par Kuruca gaidāmo atbrīvošanu iepriekš ziņoja vairāki Ziemeļamerikas apskatnieki. Līdz šīs sezonas beigām Kurucam ir garantēta 1,78 miljonu ASV dolāru alga. Latvietim šī ir trešā sezona NBA, tomēr nostabilizēties kādā no klubiem nav izdevies. 2020. gadu viņš sāka Bruklinas Nets, taču komanda ātri vien pārvērtās titula pretendentē un aizmainīja nevajadzīgo Kurucu uz Hjūstonas Rockets. Teksasas klubā latvietis ilgi neuzkavējās un vēlreiz tika iekļauts maiņas darījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi