Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Viltus Biedriņš vēlas spēlēt Latvijas izlasē; jāvārdu teicis arī īstais

Latvijas Basketbola savienība (LBS) un valsts lielākie mediji piektdien saņēmuši paziņojumu, kura sūtītājs parakstījies kā vienīgais Latvijas pārstāvis NBA Andris Biedriņš. E-pasts sūtīts no sportista vārdā nosauktas adreses un rakstītājs pauž gatavību izlases rindās startēt Eiropas čempionātā. LBS gan to sauc par joku.

"Mums šādu Biedriņa kontaktu nav," Diena.lv atzina LBS pārstāvis Artūrs Portnovs. "Kādam gribējies pajokoties. Cilvēki Latvijā cer, ka Andris spēlēs un mēs tikai priecātos, ja to patiešām būtu sūtijis pats Biedriņš." 

Zīmīgi, ka vēstule nosūtīta dienu pēc tam, kad Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis tos 17 kandidātus, kuri gatavosies septembrī paredzētajam Eiropas čempionātam. Starp viņiem ir arī Biedriņš. "Neesmu mainījis savas domas par Andri Biedriņu – manuprāt, viņa spēlēšana Eiropas čempionātā būtiski pastiprinās mūsu komandu un nāks par labu arī paša Andra karjerai. Biedriņš nav pateicis, ka valstsvienībā nespēlēs," sacīja Bagatskis. Pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Biedriņš saņēma viena gada nosacītu diskvalifikāciju un kopš tā laika valstsvienību nav pārstāvējis.

Piektdien publiskotajā intervijā ar Sporta Avīze+ Bagatskis pauž pārliecību, ka Biedriņš patiešām palīdzēs izlasei. Viņam pašam gan ar basketbolistu nav izdevies sakontaktēties, tomēr "Andris esot pateicis savu jāvārdu izlasei". 

Aizvadītā sezona Goldensteitas Warriors kluba basketbolistam gan bija vājākā līdzšinējā NBA karjerā: vidēji spēlē Biedriņš aizvadīja 9.3 minūtes, guva 0.5 punktus, izcīnīja 2.9 bumbas zem groziem un bloķēja 0.8 pretinieku metienus. 

Savukārt trijos izslēgšanas mačos latvietis neizdarīja nevienu metienu pa grozu, vidēji 5.7 minūtēs izcīnot 2.3 atlēkušās bumbas zem groziem. 

Pilns paziņojuma teksts:

Vēlos paziņot, ka pēdējā laikā pēc manas atgriešanās Latvijā un pat īsi pirms tam, mani uzrunāja dažādi cilvēki ar jautājumu vai es spēlēšu Latvijas basketbola izlasē šī gada Eiropas čempionātā!  Līdz šim man bija grūti atbildēt uz uzaicinājumiem kā es rīkošos, jo pastāvēja vairāki subjektīvi un objektīvi apstākļi, kuri arī man lika padomāt ko es varu darīt un ko nevaru. 

Tāpēc, lai izslēgtu jebkuras interpretācijas par manu  viedokli, vēlos paziņot, ka esmu gatavs startēt un palīdzēt Latvijas izlasei šī gada Eiropas čempionātā, jo uzskatu par savu godu to darīt arī savas basketbolista karjeras dēļ, pierādot laukumā ar savu sniegumu, ka man rūp Latvijas basketbola sasniegumi pasaulē. 

Centīšos ierasties uz oficiālajiem treniņiem sagatavošanās procesam paredzētajā laikā, vēl jo vairāk zinot, ka esmu iekļauts kandidātu sarakstā. 

Ar cieņu, A.Biedriņš


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi