Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Virdžīnijas Universitātes basketbolisti pirmo reizi kļūst par NCAA čempioniem

Virdžīnijas Universitātes basketbola komanda Cavaliers pirmdien Mineapolisā pirmo reizi vēsturē kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vīru turnīra čempioni.

Finālā Cavaliers ar rezultātu 85:77 (32:29, 36:39, 17:9) pagarinājumā pārspēja Teksasas Tehniskās Universitātes vienību Red Raiders.

Par Cavaliers komandas galveno varoni kļuva Deandrē Hanters, kurš 12 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (68:68), bet divas minūtes pirms pagarinājuma beigām ar vēl vienu "trejaci" ieguva Virdžīnijas komandai izšķirošo vadību.

Hanters spēles pirmās 18 minūtes palika "sausā", bet ar 27 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs, kamēr viņa komandas biedrs Kails Gajs iemeta 24 punktus. Pretiniekiem 17 punktus guva Brendons Frensiss.

"Neticami. Mēs šim mērķim strādājām kopš sezonas sākuma. Zinājām, ka revanšēsimies par iepriekšējo gadu. Sasniedzām savu sapni," teica Hanters, kura pārstāvētā komanda pērn bija izlikta ar pirmo numuru, bet cieta zaudējumu jau astotdaļfinālā.

Virdžīnijas komanda finālčetriniekā spēlēja trešo reizi, bet pirmo reizi tika finālā, kamēr pretiniekiem šis bija pirmais Final Four.

Pērn par čempioniem kļuva Villanovas Universitātes basketbola komanda Wildcats, kas finālā ar rezultātu 79:62 pārspēja Mičigānas Universitātes vienību Wolverines.

Jau ziņots, ka NCAA sieviešu turnīrā šogad triumfēja Beiloras Universitātes komanda Lady Bears, kas finālā ar rezultātu 82:81 uzvarēja pagājušā gada čempiones Notrdamas Universitātes dāmu basketbola vienību Fighting Irish.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi