Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visām NBA komandām uzdots slēgt savas treniņu zāles

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) ceturtdien neilgi pirms četras komandas paziņoja, ka viņu pulkā ir ar Covid-19 inficētas personas, deva uzdevumu visiem 30 klubiem slēgt savas treniņu bāzes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA vienības Filadelfijas "76ers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ceturtdien paziņoja, ka to rindās ir personas, kuras inficējušās ar Covid-19 vīrusu.

NBA jaunie noteikumi stājās spēkā ar piektdienas rītu. 

Ceturtdien pirmie par Covid-19 saslimšanas gadījumiem ziņoja "76ers", bet vēlāk pulkam pievienojās arī "Nuggets", "Lakers" un "Celtics", kuras rindās ar vīrusu apslimis Markuss Smārts.

Spēlētājs savā "Twitter" video uzrunā jau norādījis, ka jūtas labi un ievēro karantīnu. Smārts bija desmitais spēlētājs līgā, kuram noteikta saslimšana ar koronavīrusu.

Ar augstāk minētajām komandām vienu treniņu centru dala arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas. NHL vadība norādīja, ka līgā saslimšanas gadījumu skaits nav pieaudzis. Vienīgais sasirgušais tika konstatēts Otavas "Senators" rindās, kurā spēlē arī Rūdolfs Balcers.

Tikmēr NBA komisārs intervijā ar ESPN norādīja, ka basketbolisti uzskatāmi par slimības "ātrajiem" izplatītājiem.

"Tie ir jauni cilvēki, kuru darbs ir atrasties nelielā distancē vienam no otra. Tāpat basketbolisti regulāri ceļo un atrodas lielās grupās, tostarp arī publiski," iemeslus, kāpēc NBA spēlētāji ir pakļauti lielākam saslimšanas riskam, skaidroja komisārs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, NBA 11.martā izsludināja pārtraukumu līgā, kas sākotnēji tika noteikts līdz aprīļa vidum. Vēlāk līga paziņoja, ka spēles noteikti nesāksies ātrāk par maija otro pusi vai jūnija sākumu. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka šosezon fināla spēles, iespējams, nāksies vērot augustā.

Kopumā NBA saslimšana ar Covid-19 konstatēta jau septiņos dažādos klubos. Inficēto skaits kopumā sasniedzis jau 13 cilvēkus, no kuriem desmit ir spēlētāji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi